Wat is kerntrekken?

Terug naar hulp & informatie

Anti kerntrek cilinder kopen

Het laatste jaar wordt Nederland en België geteisterd door een nieuwe manier van inbreken, het zogenaamde cilinder trekken ook wel kerntrek genoemd.

Het dievengilde heeft deze methode omarmt waarbij de cilinder op een eenvoudige manier uit het slot getrokken kan worden. Een cilinder met een hardstalen brug is bijna niet te breken.

Anti kerntrek cilinder: extra beveiliging

Als je een cilinder wilt vervangen en bezig bent je te oriënteren op de verschillende typen, zal je vaker de term ‘anti kerntrek cilinder’ tegenkomen. Maar wat is de meerwaarde van een cilinder met kerntrekbeveiliging cilinder nu eigenlijk?

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging voorkomt dat een inbreker een schroef in de cilinder kan schroeven of boren om deze vervolgens samen met de cilinder uit het slot te trekken. Een anti kerntrek cilinder moet een trekkracht van 1500 kilo kunnen weerstaan. Na het slagen voor deze test krijgt een cilinderslot SKG 3 sterren.

Een slot zonder een anti kerntrek cilinder krijgt een inbreker met simpel gereedschap binnen 20 seconden open. Een cilinder met kerntrekbeveiliging, vooral wanneer deze wordt gecombineerd met andere veiligheidsmaatregelen, maakt inbraak veel tijdrovender en moeilijker.

Kerntrekken cilinder bestellen

Door een hartstalen schroef in de kern van de cilinder te schroeven kan het dievengilde daar een kerntrekker op zetten zodat de hele profielcilinder uit het slot getrokken wordt.  Daarna kan men met een simpele schroevendraaier het slot openen, ongeacht de kwaliteit van het slot! Door een Anti kerntrek cilinder te plaatsen ketst de schroef af op een hartstalen plaatje welk in de Anti kerntrek cilinder zit gemonteerd.

Voorkom inbraak door anti kerntrek cilinder

Het cilinder trekken maakt geen lawaai, gaat snel en is door elke beginnende inbreker eenvoudig te leren. Voorkomen is beter dan genezen, dus vervang uw huidige profielcilinders door anti kerntrek cilinders.