Wat is SKG?

Terug naar hulp & informatie

Nog steeds zijn SKG 2 sterren cilinders de meest verkochte, echter de SKG 3 sterren cilinder is sterk in opkomst. Het verschil tussen de SKG 2 cilinder en de SKG 3 cilinder zit voornamelijk in de beveiliging tegen het zogenaamde kerntrekken.

SKG 3 cilinder beter tegen inbraak

Er is een nieuwe methode van inbreken erg populair aan het worden en dat is het kerntrekken van een cilinderslot. Hoe gaat dat in zijn werk: het dievengilde kan met een soort kurkentrekker de kern uit een cilinderslot trekken. Ze draaien een hardstalen schroef in de kern van een cilinderslot en met een soort kurkentrekker kan je dan de hele kern naar buiten trekken, waarna de deur met een simpele schroevendraaier te openen is.

Deze methode is wel mogelijk bij een SKG 2 cilinder maar dus niet bij een SKG 3 cilinder met een stalen brug. Dus al heeft u het allerbeste slot en veiligheidsbeslag gemonteerd op de voor- of achterdeur, tegen het kerntrekken is alleen de SKG 3 cilinder beschermd.

Doordat deze methode geen lawaai maakt en relatief snel gaat, waarschuwt de Politie iedereen voor deze nieuwe inbraakmethode.

De voordelen van een SKG 3 cilinder

Wilt u dat uw buitendeuren optimaal beveiligd zijn, kies dan voor een SKG 3 cilinder. SKG 3 cilinders zijn momenteel de beste cilinders die er verkrijgbaar zijn, ze hebben meerdere kenmerken die zorgen dat inbrekers het erg moeilijk krijgen om binnen te komen. Beter nog, een SKG 3 sterren cilinder bemoeilijkt het niet alleen ongewenste indringers om binnen te komen, het heeft zelfs een preventieve afschrikkende werking.

Kenmerken van SKG 3 cilinders

Zoals gezegd heeft een SKG 3 cilinder meerdere functionaliteiten die voorkomen dat er gemakkelijk ingebroken kan worden. Zo hebben SKG 3 cilinders 100.000 sluitingen (in vergelijking tot bijvoorbeeld een SKG cilinder met 2 sterren die er ‘maar’ 40.000 heeft). Daarnaast is een SKG 3 sterren cilinder uitgerust met een anti kerntrek beveiliging, een dubbelzijdige boorbelemmering en zijn extra sleutels vaak alleen maar na te laten maken met een sleutelcertificaat. Wilt u dat uw huis voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen,dat zit u met SKG 3 sterren cilinders in ieder geval goed. Cilindersloten met het SKG 3 keurmerk zijn veilig, duurzaam en zeer sterk.

SKG 3 cilinder en Politiekeurmerk

Voor het Politiekeurmerk wordt nu ook geadviseerd uw huidige cilinderslot te vervangen door een SKG 3 cilinder of om het veiligheidsbeslag te vervangen door nieuw beslag met kerntrekbeveiliging. Wij leveren de SKG 3 cilinder zowel met standaard sleutel als met een gecertificeerde sleutel. De SKG 3 cilinder met certificaat heeft het grote voordeel dat van deze profielcilinders de sleutels niet te kopiëren zijn.

Daarom wordt een SKG 3 cilinder vaak verkocht aan bedrijven en kantoren, zodat je altijd controle houdt over het aantal sleutels. Bij bedrijven en kantoren wordt tevens vaak gebruik gemaakt van een sleutelplan. Wij hebben de SKG 3 cilinder in meerdere uitvoeringen.