Nuki lanceert Nuki 4.0 - het eerste slimme deurslot met Matter ondersteuning

Door Hung Phan VanGeschreven: dinsdag 20 februariLaatst gewijzigd: dinsdag 20 februari
Nuki lanceert Nuki 4.0 - het eerste slimme deurslot met Matter ondersteuning
Inhoudsopgave

Nuki lanceert in november 2023 zijn nieuwe smart locks, de Nuki smart lock 4.0. De Nuki 4.0 wordt het eerste smart lock dat beschikt over ingebouwde Matter ondersteuning. Aan het uiterlijk verschilt het slimme slot niet veel van zijn voorganger. Wij van Doorax vertellen je graag meer over het vierde generatie smart lock van Nuki. 

Zoals we eerder benoemde verschilt het slimme deurslot op het gebied van uiterlijk niet veel van zijn voorganger, de Nuki 3.0. Zowel de Nuki Smart Lock en de Nuki Smart Lock Pro zijn beide geüpdatet naar een nieuwe versie, de vierde generatie. De grootste verandering in de smart lock bevindt zich in het product, waarbij Matter volledig is geïntegreerd. "Wij zijn het eerste slimme slot ter wereld waarbij Matter volledig geïntegreerd is in het product." "Er is geen bridge of module nodig; parallel gebruik met apps van de fabrikant is mogelijk zonder enige beperking", zegt Jürgen Pansy van Nuki. 

Doordat Nuki naast Matter gebruik gaat maken van het Thread-protocol, zal de verbinding sneller en zuiniger verlopen dan bij gebruik van Bluetooth en wifi. Volgens Nuki gaat de accuduur van de Nuki smart lock 4.0, 30 procent langer mee dan zijn voorganger. 

Matter zorgt ervoor dat smart-home producten beter met elkaar samenwerken via platforms als Google Home of Apple HomeKit. Je beschikt bijvoorbeeld over een slimme lamp van merk A en een slimme thermostaat van merk B en wilt deze apparaten met elkaar laten samenwerken, maar de apparaten spreken verschillende talen waardoor het samenwerken niet optimaal verloopt. Op dit punt komt Matter in beeld, je kunt Matter dus zien als een universele vertaler voor slimme apparaten. Matter maakt het gemakkelijker om verschillende slimme apparaten met elkaar samen te laten werken, waardoor een naadloze ervaring wordt gecreëerd. 

Het ontgrendelen van de smart locks op afstand via de Nuki-app blijft mogelijk, net als bij voorgaande modellen het geval is. Deze functionaliteit werkt met Bluetooth. De Nuki smart lock 4.0 kan ook op afstand worden gebruikt via het wifi netwerk. De Nuki 4.0 Pro beschikt over een ingebouwde wifi ondersteuning. Het instapmodel van Nuki dient aangeschaft te worden in combinatie met een Nuki Bridge om het slot op afstand te kunnen openen. 

Hung Phan Van

Hung is assemblagetechnicus bij Doorax. Hij speelt een cruciale rol in het op maat maken van cilindersloten en het gereedmaken van orders. Hij staat dagelijks in contact met ons uitgebreide productassortiment. Hierdoor blijft hij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van traditionele beveiliging en smart home technologie.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Veelgestelde vragen
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 09:00 tot 17:00.
Kevin klantenservice