Advies

Advies

Laat je adviseren door onze experts. Op deze pagina vind je alles dat je moet weten over SKG cilindersloten, slimme deursloten, veiligheidsbeslag en kerntrekbeslag. 

Thema's
Cilindersloten
Smart locks
Veiligheidsbeslag
Kerntrekbeslag
Inbraakpreventie tips
Hangsloten
Oplegsloten
Cilinderslot uitboren

Cilinderslot uitboren

Is je sleutel afgebroken en zit het afgebroken gedeelte nog in het slot? Deze krijg je er waarschijnlijk niet meer uit, maar geen paniek. In de meeste sloten is het mogelijk om het cilinderslot uit te boren. Ook wanneer je jezelf hebt buitengesloten is dit een manier om de deur te openen. Let op: het uitboren van een cilinderslot is ook een methode hoe inbrekers binnenkomen. Aangezien Doorax voor veiligheid staat en alleen cilindersloten levert met het SKG2 of SKG3 keurmerk, is het lastig om een Doorax cilinderslot te doorboren. De cilindersloten van Doorax zijn namelijk voorzien van anti-boorbelemmering. Dit maakt het uitboren erg moeilijk. Vervelend in zulke situaties, maar wel zo veilig om inbraken tegen te gaan. Er is wel een andere manier om een cilinderslot te verwijderen zonder sleutel.
Lees meer
Cilinderslot verwijderen

Cilinderslot verwijderen

Wil je het cilinderslot verwijderen? Het verwijderen van een cilinderslot kan nodig zijn om een nieuw cilinderslot te plaatsen. In de meeste gevallen hoeft alleen de cilinder vervangen te worden. Dit is het gedeelte waar de sleutel in gaat. De hele behuizing eromheen in combinatie met de cilinder noemen we het cilinderslot. Wanneer alleen de cilinder verwijderd hoeft te worden is het mogelijk om dit zelf te doen. Ook als je hier geen ervaring mee hebt. Met het stappenplan van Doorax is dit in slechts een minuut gebeurd.
Lees meer
Cilinderslot draait door

Cilinderslot draait door

Draait het cilinderslot door? Na vele jaren trouwe dienst kan het zo zijn dat een cilinderslot niet meer werkt zoals voorheen. Het cilinderslot draait door en de deur is niet meer vanuit buiten open te maken. Sleutels en cilinders worden dagelijks gebruikt en slijten nou eenmaal. Dit kan komen door viezigheid in het slot. Bij het doordraaien van een cilinderslot kan er een probleem zijn met de cilinder of het cilinderslot zelf. Wanneer je aan de binnenkant van de deur de sleutel in het slot kan doen en de sleutel kan omdraaien, zit het probleem in de cilinder. Is het niet mogelijk om de sleutel te draaien? Dan is er een probleem met het slot en zal waarschijnlijk het hele cilinderslot vervangen moeten worden. In de meeste gevallen is het slechts de cilinder die niet goed meer werkt. In dat geval hoeft alleen de cilinder zelf vervangen te worden.
Lees meer
Opmeten van een cilinderslot

Opmeten van een cilinderslot

Wil je jouw huidige cilinderslot vervangen voor een sterk beveiligd cilinderslot of gaan jullie verhuizen en wil je er zeker van zijn dat jij bepaalt wie toegang heeft tot je woning? Er kunnen verschillende redenen zijn voor het aanschaffen van een of meerdere nieuwe cilindersloten. Tijdens het bestelproces kom je erachter dat het noodzakelijk is om de maat van het cilinderslot te weten. Het opmeten van de cilinderslot maat is eenvoudig en binnen enkele minuten te achterhalen. Wij leggen je graag uit hoe je erachter komt welke maat cilinderslot je nodig hebt. 
Lees meer
Cilinderslot zit vast

Cilinderslot zit vast

Help, het cilinderslot zit vast! Wat nu? Erg vervelend wanneer je het huis in probeert te komen, de sleutel in het slot steekt en er vervolgens geen beweging in te krijgen is. Een cilinderslot dat blokkeert is niet altijd ook echt kapot. Probeer eerst het cilinderslot te smeren voordat je het hele slot gaat vervangen.
Lees meer
Cilinderslot smeren

Cilinderslot smeren

Het is belangrijk om het cilinderslot te onderhouden. De binnenkant van de cilinder bestaat uit allemaal kleine onderdeeltjes. Door de sleutel in het slot te steken of om te draaien bewegen deze onderdeeltjes. Op het moment dat viezigheid met de sleutel meekomt het sleutelgat in, gaat de cilinder steeds stroever werken.
Lees meer
Hoe werkt een cilinderslot?

Hoe werkt een cilinderslot?

Een cilinderslot is het meest voorkomende slot dat wordt gebruikt voor het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. De cilindersloten zijn over het algemeen erg veilig en bieden voldoende weerstand bij een inbraak. Maar hoe werkt een cilinderslot eigenlijk? Wanneer we het hebben over het cilinderslot, hebben we het in veel gevallen eigenlijk over de cilinder. De cilinder is het gedeelte in het slot waar de sleutel in wordt gedraaid. Dit is het belangrijkste onderdeel van het cilinderslot.
Lees meer
Cilinderslot vervangen?

Cilinderslot vervangen?

Hoe vervang ik een cilinderslot? Het klinkt heel moeilijk, maar dat is het gelukkig niet. Wist je dat je het vervangen van een cilinderslot in één minuut zelf kan doen? Ook als je hier totaal geen ervaring mee hebt is het een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier in het juiste formaat en natuurlijk de nieuwe cilinder.
Lees meer
Cilinderslot schoonmaken

Cilinderslot schoonmaken

Heb je het idee dat het cilinderslot vies is en dat er vuil in terecht is gekomen? Of zit het cilinderslot vast? Dan kan het cilinderslot schoonmaken een goede oplossing zijn. Hoe je een cilinderslot schoonmaakt en goed onderhoudt lees je op deze pagina.
Lees meer
Cilinderslot bevroren

Cilinderslot bevroren

Tijdens koude winterperiodes is het mogelijk dat een cilinderslot bevroren raakt. Erg vervelend, want je komt zo het huis niet gemakkelijk in en uit. Wat kan je doen tegen een bevroren cilinderslot? 
Lees meer
Kerntrekken

Kerntrekken

Het is erg vervelend om een inbraak mee te maken. Wanneer er bij jou thuis ingebroken wordt zal je je waarschijnlijk een stuk minder veilig voelen dan voorheen. Een van de manieren waarop inbrekers in staat zijn om bij jou thuis binnen te komen is door middel van kerntrekken. In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten over kerntrekken bij een inbraak. 
Lees meer
SKG keurmerk

SKG keurmerk

Wanneer je een nieuw slot wilt laten plaatsen bij jou in huis zal je vaak te maken krijgen met de term SKG. Dit is een term die staat voor een bepaald keurmerk. Het SKG keurmerk laat meer zien over de kwaliteit van het slot. We zien dat nog niet iedereen bekend is met het SKG keurmerk, laat staan wat de verschillen zijn tussen de verschillende sterren. Dit is dan ook de reden dat wij je hier wat meer over zullen laten zien!
Lees meer
Inbraakpreventie tips

Inbraakpreventie tips

Hoe voorkomt je een inbraak? Vaak door een aantal simpele maatregelen die je zelf kunt nemen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) omvat die maatregelen die je kunt nemen om jouw woning, maar ook flatgebouw en wijk veiliger te maken. Hieronder vindt je tips om jouw woning en woonomgeving veiliger te krijgen.
Lees meer
7 tips om je voordeur beter te beveiligen

7 tips om je voordeur beter te beveiligen

Naast de achterdeur, is de voordeur vaak het eerste doelwit van inbrekers. Door je voordeur beter te beveiligen voorkom je een inbraak in jouw woning en schrik je inbrekers af. In dit artikel geven wij je 7 tips, waarmee jij jouw voordeur beter kunt beveiligen en de kans op inbraak kan verkleinen. Het belangrijkste advies dat we je kunnen geven is om naast onderstaande tips altijd de voordeur op slot te draaien. Trek de voordeur niet zomaar achter je dicht. 
Lees meer
Top 3 cilindersloten

Top 3 cilindersloten

Op zoek naar een cilinderslot waarmee je jouw woning of bedrijfspand optimaal kan beveiligen tegen inbraak? Wij van Doorax hebben een top 3 cilindersloten voor je opgesteld. Aan de hand van deze top 3 bepaal jij welk cilinderslot het beste bij jouw past. Heb je vragen over een van de cilindersloten uit dit artikel? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze experts voorzien je graag van advies over de diverse cilinders. 
Lees meer
Cilindersleutels: welke soorten zijn er?

Cilindersleutels: welke soorten zijn er?

Cilindersleutels zijn onmisbaar bij het openen en ontgrendelen van een bijbehorend cilinderslot. In het assortiment van Doorax vind je diverse merken cilindersleutels waaronder: M&C, Abus, Nemef en Nuki. Voor het nabestellen van één of meerdere cilindersleutels ben je bij ons aan het juiste adres. Wist je dat wanneer je jouw M&C en Nemef sleutels voor 23:59 uur besteld, ze morgen in huis zijn? Voor de enkele sleutels van het merk Nemef en voor de sleutels van het merk Abus geldt een langere levertijd. Op de productpagina upload je gemakkelijk jouw veiligheidscertificaat en zorgen wij ervoor dat je de nieuwe sleutel(s) snel en zorgvuldig ontvangt. 
Lees meer
Wat is PC maat deurbeslag?

Wat is PC maat deurbeslag?

De PC maat bij deurbeslag geeft de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de profielcilinder weer. Met de PC maat wordt ook wel de slotafstand bedoeld. Het op een juiste manier opmeten van de PC maat is van groot belang voor een goed passend en beveiligd deurbeslag. Onze experts vertellen je in dit artikel meer over de PC maat van deurbeslag en hoe je dit opmeet. 
Lees meer
Zo vervang je een deurslot

Zo vervang je een deurslot

Een deurslot is de verzamelnaam voor verschillende producten binnen hang-en sluitwerk.  Er kunnen tal van redenen zijn om je deurslot te moeten vervangen. Ga je verhuizen? Is je deurslot toe aan vervanging of wil je je woning extra beveiligen? Wees gerust, iedereen kan een deurslot vervangen en wij vertellen je hierover in dit artikel meer. 
Lees meer
Zijn smart locks echt veilig?

Zijn smart locks echt veilig?

Zijn smart locks echt veilig? Een veelgehoorde vraag die voorafgaand aan de aanschaf van een smart lock wordt gesteld. Wij van Doorax geven je in dit artikel antwoord op deze vraag, maar kunnen je alvast iets verklappen: smart locks onderscheiden zich op het gebied van veiligheid niet van traditionele sloten. Dit houdt in dat de smart lock, mist je er op een juiste manier gebruik van maakt, jouw eigendom op eenzelfde manier beveiligen als een traditioneel slot. Wij vertellen je in dit artikel meer over hoe smart locks werken, welke soorten smart locks er zijn en hoe deze slimme deursloten worden beveiligd tegen misbruik van derden. 
Lees meer
Alles wat je moet weten over smart locks

Alles wat je moet weten over smart locks

Smart locks, ofwel slimme deursloten, zijn een revolutionaire stap naar een gemakkelijker en veiliger leven. In dit artikel vertellen wij van Doorax je alles wat je moet weten over smart locks. We vertellen je meer over wat een smart lock precies is en hoe deze slimme deursloten werken. Daarnaast maak je kennis met de diverse soorten smart locks en geven we je tips waar je rekening mee dient te houden voordat je een slim deurslot aanschaft. Lees hier alles over smart locks. 
Lees meer
Top 5 smart locks van 2024 - Alles op een rijtje

Top 5 smart locks van 2024 - Alles op een rijtje

Binnen een handomdraai de deur van jouw woning of bedrijfspand openen zonder sleutels? Een slim deurslot, ofwel smart lock is de oplossing. Smart locks hebben hun intrede gemaakt in Nederland en naar verwachting zullen de slimme deursloten in populariteit blijven stijgen. Toch kan het lastig zijn om het juiste slimme deurslot te vinden in het brede on- en offline aanbod. Wij van Doorax helpen je graag bij het vinden van de juiste smart lock. Lees verder om erachter te komen welke smart locks in de top 5 smart locks van 2024 staan. 
Lees meer
Zo installeer je zelf een smart lock

Zo installeer je zelf een smart lock

Wil je jouw woning of bedrijfspand beveiligen en tegelijkertijd het gemak en de toegangscontrole vergroten? Een smart lock is een slim deurslot, waarbij het mogelijk is om met een smartphone of toegangscode toegang te krijgen tot jouw eigendom. Wil je een smart lock aanschaffen of heb je een smart lock aangeschaft en is het tijd om jouw slimme deurslot te installeren? Wij van Doorax vertellen jouw stapsgewijs hoe je jouw smart lock eenvoudig en snel zelf kunt installeren.
Lees meer
Wat is het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag?

Wat is het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag?

Je wil jouw woning of bedrijfspand optimaal beveiligen tegen inbraak, naast een cilinderslot met SKG-keurmerk, verklein je de kans op een inbraak door het plaatsen van een SKG-keurmerk deurbeslag. In onze webshop vind je twee type deurbeslag: kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag, maar wat is het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag? Onze experts leggen je het graag uit. 
Lees meer
Wat is een knopcilinder?

Wat is een knopcilinder?

Een knopcilinder is een cilinderslot dat aan een zijde een knop heeft en aan de andere zijde een sleutelgat. Een knopcilinder maakt het mogelijk om snel naar buiten te gaan, zonder gebruik te hoeven maken van een sleutel. Onze experts beantwoorden graag de meest gestelde vragen rondom een knopcilinder en vertellen je meer over de voordelen van dit type cilinder. 
Lees meer
Wat is een oplegslot?

Wat is een oplegslot?

Een oplegslot is een slot dat nog veel wordt gezien bij karakteristieke woningen. Een oplegslot herken je aan de kast van het slot, dat zichtbaar op de deur is gemonteerd. De kast van het oplegslot vind je aan de binnenzijde van de voordeur of wordt gebruikt als slot bij het openen en sluiten van een tuinpoort. 
Lees meer
Nuki lanceert Nuki 4.0 - het eerste slimme deurslot met Matter ondersteuning

Nuki lanceert Nuki 4.0 - het eerste slimme deurslot met Matter ondersteuning

Nuki lanceert in november 2023 zijn nieuwe smart locks, de Nuki smart lock 4.0. De Nuki 4.0 wordt het eerste smart lock dat beschikt over ingebouwde Matter ondersteuning. Aan het uiterlijk verschilt het slimme slot niet veel van zijn voorganger. Wij van Doorax vertellen je graag meer over het vierde generatie smart lock van Nuki. 
Lees meer
Minder woninginbraken in 2023

Minder woninginbraken in 2023

Goed nieuws! Het aantal inbraken was in 2023 gemiddeld 62 keer per dag, ten opzichte van 67 keer per dag in 2022. Het aantal inbraken vorig jaar, is het laagst gemeten aantal in 12 jaar tijd. De inspanningen van het PolitieKeurmerk Veilig Wonen en het feit dat consumenten betere maatregelen nemen, werpen in 2023 zijn vruchten af. Wel zijn er voor consumenten nog enkele onderdelen waar zij rekening mee kunnen houden in 2024. Onze experts op het gebied van veiligheid vertellen je hier graag meer over. 
Lees meer
Wat is een staartcilinder?

Wat is een staartcilinder?

Een staartcilinder wordt gebruikt in combinatie met een oplegslot. De staartcilinder is het sleutelbediende aandrijfmechanisme voor een oplegslot. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een oplegslot met staartcilinder, hoe monteer je een staartcilinder en hoe onderhoud je het? Onze experts vertellen je er graag meer over. 
Lees meer
Wat is een halve cilinder en hoe pas je het toe?

Wat is een halve cilinder en hoe pas je het toe?

In onze webshop vind je naast hele cilindersloten, ook halve cilinders. Onze experts leggen je graag uit wat een halve cilinder is en hoe je het toe kan passen. 
Lees meer
Wat kost een cilinderslot?

Wat kost een cilinderslot?

Het vervangen van een cilinderslot brengt kosten met zich mee, toch hoeven deze kosten niet hoog te zijn. Onze experts vertellen je in dit artikel meer over verschillende cilindersloten en geven je antwoord op de vraag: wat kost een cilinderslot?
Lees meer
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 09:00 tot 17:00.
Kevin klantenservice