7 tips om je voordeur beter te beveiligen

7 tips om je voordeur beter te beveiligen

Naast de achterdeur, is de voordeur vaak het eerste doelwit van inbrekers. Door je voordeur beter te beveiligen voorkom je een inbraak in jouw woning en schrik je inbrekers af. In dit artikel geven wij je 7 tips, waarmee jij jouw voordeur beter kunt beveiligen en de kans op inbraak kan verkleinen. Het belangrijkste advies dat we je kunnen geven is om naast onderstaande tips altijd de voordeur op slot te draaien. Trek de voordeur niet zomaar achter je dicht. 

Een goed beveiligde voordeur begint met het plaatsen van een hoogwaardig cilinderslot. Goed beveiligde cilindersloten herken je aan het SKG** of SKG***-keurmerk. Het aantal sterren geeft aan hoe sterk en hoe veilig het slot is, hoe meer sterren een slot heeft, hoe veiliger het is. Er zijn verschillende sloten waaruit je kunt kiezen bij het beveiligen van jouw woning: 

Veiligheidscilinder 

Een veiligheidscilinder is sterker en daarmee beschermt het beter tegen inbraak dan een standaard cilinder. Een veiligheidscilinder beschikt minimaal over het SKG**-keurmerk en is bestand tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. In het assortiment van Doorax vind je diverse cilinders die beschikken over het SKG keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig wonen.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een slot waarbij de deur op drie of meer punten tegelijkertijd vergrendeld wordt. De sluitpunten zijn verdeeld over de gehele lengte van de deur. Een meerpuntssluiting wordt veel gebruikt bij het beveiligen van achterdeuren, maar ook voor je voordeur is het een uitstekende optie. 

Slimme sloten 

Slimme sloten, ook wel Smart Locks genoemd, zijn de sloten van de toekomst. Op een innovatieve manier krijg je toegang tot je huis met behulp van een app op je smartphone, afstandsbediening, vingerafdruk of pincode. Slimme sloten maken het mogelijk om je deur op afstand te openen of te sluiten en online sleutels (eenmalig) te delen met familie of vrienden. De slimme sloten zijn net zo sterk en veilig als een veiligheidscilinder. 

Een deurspion of camera biedt je de mogelijkheid om te zien wie er voor je deur staat. Of je nu thuis bent en gebruik maakt van de klassieke deurspion of door op afstand live de camerabeelden te bekijken. 

Deurspion 

Een klein kijkgaatje in je voordeur biedt je de mogelijkheid om te zien wie er voor je deur staat voordat je de deur opent. De deurspion is tegenwoordig nog veel terug te zien in de deuren van hotelkamers, maar ook voor ouderen of mensen die alleen wonen is een deurspion een goede beveiligingsoptie. 

Deurcamera

De deurcamera is een gemoderniseerd alternatief voor de klassieke deurspion. De deurcamera biedt je de mogelijkheid om op afstand te zien wie er voor je deur staat en beelden terug te kijken of op te nemen. 

Inbrekers gaan het liefst te werk in het donker. Zorg voor voldoende verlichting rondom je voordeur om inbrekers af te schrikken. Bewegingssensoren zijn hiervoor de perfecte optie. De bewegingssensoren reageren op beweging en schakelen het licht in. Naast het afschrikken van inbrekers, krijg je door het plaatsen van goede verlichting beter zicht op wie er voor je deur staat. 

Een deurbel met camera is een razend populaire manier om jouw woning beter te beveiligen en te zien wie er voor je deur staat. Een deurbel met camera biedt je de mogelijkheid om op afstand te zien wie er voor je deur staat en met diegene te communiceren zonder thuis te zijn of de voordeur te openen. 

Een van de meest voorkomende inbraakmethodes is het forceren van een voor-of achterdeur. Door een deurpost of scharnier te forceren krijgen inbrekers gemakkelijk toegang tot je woning. Wanneer je deze onderdelen versterkt, maak je het inbrekers lastiger om de deur te forceren. 

Deurposten versterken 

Je kunt je deurposten gemakkelijk versterken door een metalen sluitplaat of sluitkom te monteren. Bij bestaande woningen beschikt de voordeur in de meeste gevallen al over een sluitplaat. Ga je een nieuwe woning bouwen? Dan is het handig om direct een sluitplaat of sluitkom in je deurposten te monteren. 

Scharnieren versterken 

Bij betere beveiliging van je buitendeuren raden wij je aan om gebruik te maken van scharnieren met dievenklauwen of scharnierpennen. De veiligheidspinnen zekeren de deur in het kozijn, waardoor deze wordt vergrendeld. Dit maakt het voor inbrekers onmogelijk om de deur eenvoudig uit het kozijn te tillen.

De populairste inbraakmethode is kerntrekken waarbij inbrekers letterlijk de cilinder uit het slot trekken. Een deurbeslag met kerntrekbeveiliging beschermt het cilinderslot tegen kerntrekken en is bedoeld om schroefgaten af te dekken. Door dit type deurbeslag te plaatsen kunnen inbrekers de cilinder niet meer afbreken of uit het slot trekken. 

Zie je een verdacht persoon of situatie? Gebruik altijd je gezond verstand en houd de situatie op een veilige afstand in de gaten. Meld een verdachte situatie altijd bij de politie en informeer je buren, zodat zij hun ogen en oren ook open kunnen houden.

Het beveiligen van je voordeur is noodzakelijk om inbrekers buiten de deur te houden en je woning te beschermen tegen inbraak. Het beveiligen van je voordeur begint bij het plaatsen van een hoogwaardig kwaliteit cilinderslot met minimaal SKG** keurmerk. 

Daarnaast zijn er tal van beveiligingsopties om je voordeur te beveiligen tegen inbraak. Je kunt ervoor kiezen om een deurspion of -camera te plaatsen, verlichting met bewegingssensor bij je voordeur te monteren, een deurbel met camera te plaatsen, je deurposten en scharnieren te versterken of een deurbeslag met kerntrekbeveiliging te plaatsen. 

Met bovenstaande beveiligingsopties maak je het inbrekers een stuk lastiger en onaantrekkelijk om in jouw woning in te breken. 

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Veelgestelde vragen
Heb jij liever direct contact met onze klantenservice?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.