false
Sluitplan opstellen

Sluitplan

Een sluitplan is een handige manier om meerdere deuren met één sleutel te openen, wat handig kan zijn in situaties waar meerdere mensen toegang moeten hebben tot verschillende ruimtes. In plaats van elke persoon een sleutel te geven voor elke ruimte waar ze toegang tot moeten hebben, krijgen ze een sleutel die past op de ruimtes waar ze in mogen. De eigenaar of beheerder heeft een hoofdsleutel die op alle deuren past, wat het beheer en gebruik van sleutels aanzienlijk kan vergemakkelijken.

Met onze sluitplannen kunt u rekenen op SKG-gecertificeerde en beveiligde cilinders en sleutels. Bovendien zijn onze sluitplannen voorzien van een certificaat, zodat u zeker weet dat er zonder uw toestemming geen sleutels worden bijgemaakt. Onze specialisten zijn ervaren op het gebied van sluitplannen en kunnen u van advies voorzien. Bovendien hebben wij een eigen voorraad, waardoor we snel kunnen leveren. Kies voor onze sluitplannen voor een beveiliging van uw woning of bedrijfspand op hoog niveau.

Online sluitplan samenstellen
 • Sluitplannen met certificaat voor het nabestellen
 • SKG-gecertificeerde en beveiligde cilinders en sleutels
 • Eigen voorraad voor snelle levering
 • Specialisten op het gebied van sluitplannen
 • Al leverbaar vanaf 3 werkdagen

Wat is een sluitplan?

Een sluitplan is een systeem waarbij één sleutel in staat is om meerdere sloten te openen terwijl andere sleutels binnen dit systeem dit niet kunnen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden in gebouwen waar verschillende kamers of ruimtes afgesloten zijn met een slot, maar waarbij slechts één persoon de toegang tot al deze ruimtes moet hebben. In zo'n geval kan deze persoon in het bezit zijn van de hoofdsleutel, in het Engels ook wel masterkey genoemd, die in staat is om alle sloten te openen zonder dat er meerdere sleutels nodig zijn.

Een sluitplan, in het Engels ook wel masterkey system genoemd, kan erg handig zijn in verschillende situaties. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden in kantoorgebouwen, waar verschillende afdelingen afgesloten zijn met een slot en slechts één persoon de toegang tot al deze afdelingen moet hebben. Ook in woningen kan het handig zijn om gebruik te maken van een masterkey systeem. Zo kan de eigenaar van het huis in het bezit zijn van de hoofdsleutel, zodat hij of zij toegang heeft tot alle kamers in het huis zonder dat er meerdere sleutels nodig zijn. En de tuinman heeft alleen toegang tot het hek en de garage.

Een sluitplan kan ook voordelig zijn vanuit het oogpunt van beveiliging. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van verschillende niveaus van sleutels binnen het systeem. Zo kan de eigenaar van het gebouw of de woning in het bezit zijn van de hoofdsleutel, die toegang geeft tot alle ruimtes, terwijl andere personen slechts in het bezit zijn van sleutels die toegang geven tot bepaalde delen van het gebouw of de woning. Dit kan helpen om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot bepaalde gebieden.

In het kort, een sluitplan is een handig hulpmiddel om toegang te krijgen tot verschillende gebouwen of ruimtes met slechts één sleutel. Het kan ook bijdragen aan een betere beveiliging door het gebruik van verschillende niveaus van sleutels.

Verschillende soorten sluitplannen

Omdat de indeling van elk gebouw anders is en ook de toegang tot de verschillende ruimten onderling kan verschillen, zijn er verschillende soorten sluitplannen mogelijk. Deze lichten we hieronder kort toe.

Hoofdsleutel (HS)

Het HS sluitplan gaat uit van één hoofdsleutel. Deze is vaak van een beheerder, conciërge of eigenaar en deze geeft toegang tot alle ruimtes. In dit sluitplan zijn er ook andere sleutels, maar deze geven alleen toegang tot specifieke ruimtes. Dit sleutelplan is bijvoorbeeld handig in een appartementencomplex, waarbij alle bewoners alleen een sleutel hebben die toegang geeft tot hun eigen woning. Dit plan kunt u zelf samenstellen in onze handige online configurator.

Hoofdsleutel (HS)

Centrale hoofdsleutel (S)

Ook het sleutelplan met een centrale hoofdsleutel (S) wordt vaak gebruikt voor een appartementencomplex. In dat geval kunnen er met één sleutel meerdere deuren worden geopend, zoals de voordeur, de eigen voordeur naar het appartement, de deur naar de fietsenkelder en de brievenbus, terwijl de sleutel niet werkt op deuren van andere appartementen. Ook dit kunt u eenvoudig samenstellen in onze online tool voor sluitplannen.

Centrale hoofdsleutel (S)

Generale hoofdsleutel (GHS)

Het sluitplan met een generale hoofdsleutel (GHS) is een combinatie van bovenstaande plannen. Er is sprake van één sleutel die alle deuren kan openen, maar na het openen van die toegangsdeuren zijn er weer nieuwe deuren waar niet alle sleutels op passen. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast in een groot kantoorpand, waarbij de managers sleutels hebben die op alle deuren passen, maar waarmee ze vervolgens alleen de kantoren van hun eigen afdeling kunnen openen. Zo kan een salesmanager de voordeur openen, de kantine deur en de deur naar de salesafdeling, serviceafdeling en innovatieafdeling. Eenmaal op die afdelingen kan hij alleen op de salesafdeling de individuele kantoren openen. In het sluitplan met een generale hoofdsleutel heeft men dus alleen toegang tot de specifieke 'groep' waartoe hij of zij behoort.

Generale hoofdsleutel (GHS)

Voorbeelden van een sluitplan

Vraag je je af hoe een sluitplan er in de praktijk uit ziet? Hieronder vind je een voorbeeld van een sluitplan. Ook kun je een voorbeeld van een sluitplan downloaden.

Kantoor

Een sluitplan is een systeem dat wordt gebruikt om toegang te verlenen tot kantoorruimtes. Het systeem maakt gebruik van sleutels of kaarten die worden gebruikt om deuren te openen. Met een sluitplan kan een bedrijf bepalen wie toegang heeft tot welke ruimtes. Het systeem maakt ook gebruik van een masterkey, die toegang geeft tot alle ruimtes. De masterkey kan alleen worden gebruikt door personen met de juiste autorisatie. Het sluitplan is een efficiënte manier om toegang te regelen en te beheren, waardoor het bedrijf een veilige en gecontroleerde omgeving kan creëren.

 • Een sluitplan is een efficiënte manier om toegang te regelen en te beheren.
 • Het systeem maakt gebruik van een masterkey die toegang geeft tot alle ruimtes.
 • Het bedrijf kan een veilige en gecontroleerde omgeving creëren met het sluitplan.
Download voorbeeld Voorbeeld in configurator

Appartement

Een sluitplan is een systeem dat wordt gebruikt in appartementencomplexen om de toegang tot verschillende ruimtes te beheren. Het sluitplan maakt gebruik van een masterkey, waarmee bewoners toegang krijgen tot alle ruimtes waar ze in mogen. Dit maakt het gemakkelijk voor bewoners, omdat ze maar één sleutel nodig hebben om toegang te krijgen tot alle ruimtes. Het sluitplan wordt meestal beheerd door de Vereniging van Eigenaren (VVE). De VVE bepaalt welke sleutels er worden uitgegeven en aan wie. Daarnaast beheert de VVE ook de masterkey, waarmee alle andere cilinders kunnen worden geopend. Het sluitplan biedt ook een hoog niveau van flexibiliteit. Als er nieuwe bewoners in het complex komen, kan het plan worden uitgebreid om aan hun behoeften te voldoen.

 • Gemakkelijk toegang tot alle ruimtes met slechts één sleutel.
 • Hoog niveau van flexibiliteit.
 • Beheer door de Vereniging van Eigenaren (VVE).
Download voorbeeld Voorbeeld in configurator

Woning

Een sluitplan voor een woning is erg handig omdat je met één sleutel toegang hebt tot alle deuren. Zo hoef je geen verschillende sleutels mee te dragen. Bovendien kan een sluitplan ook nuttig zijn voor het beheren van toegang voor externe partijen, zoals een tuinman of schoonmaakster. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen dat de tuinman alleen toegang heeft tot de poort en het schuurtje, terwijl de schoonmaakster toegang heeft tot alle deuren behalve het thuiskantoor. Een sluitplan opstellen samen met je familie kan ook erg handig zijn. Zo kun je bij iedereen via de voordeur naar binnen maar die sleutels werken dan niet op andere deuren. Terwijl de bewoners zelf wel overal naar binnen kunnen.

 • Met één sleutel kun je alle deuren openen, dus je hoeft geen verschillende sleutels mee te dragen.
 • Een sluitplan kan worden gebruikt om toegang te beheren voor externe partijen, zoals tuinmannen of schoonmaaksters.
Download voorbeeld Voorbeeld in configurator

Wat zijn de kosten

Het is moeilijk om een precieze prijs te geven voor een masterkey systeem, omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal sleutels en ruimtes waarvoor het sluitplan nodig is, het type cilinders dat wordt gebruikt en de complexiteit van het systeem.

Wil je een indicatie van de kosten voor een sluitplan voor jouw bedrijf of pand? Onze configurator kan je hierbij helpen. Vul alle gegevens in en krijg inzicht in de all-in prijs voor een sluitplan voor jouw bedrijfspand of appartementencomplex.

Voorbeelden

2 cilinders met 5 sleutels
 • Cilinder 1:32/32
  € 68,94
 • Cilinder 2:32/32
  € 68,94
 • 5 sleutels:
  Gratis
 • Verzending
  Gratis
 • Totaal incl. BTW
  € 137,88
10 cilinders met 10 sleutels
 • Cilinder 1 t/m 8:32/32
  € 527,60
 • Cilinder 9 & 10:10/32
  € 122,88
 • 10 sleutels:
  Gratis
 • Verzending
  Gratis
 • Totaal incl. BTW
  € 650,48
Bereken nu in onze configurator

Sluitplan opstellen

Wil jij ook inzicht in wie er toegang heeft tot welke ruimte en wil je het totaal aantal sleutels beperken, zodat er minder risico is op het verliezen van sleutels? Dan is het opstellen van een sluitplan een goed idee. Door middel van onze sluitplanconfigurator krijg je een kant en klaar sluitplan dat is aangepast naar jouw wensen en eisen. Daarnaast is het ook mogelijk om een voorbeeld van een sluitplan te downloaden.

Volg de onderstaande stappen om de configurator te gebruiken:

 • 1
  Kies het totaal aantal benodigde cilinders op basis van het aantal toegangsdeuren. Selecteer daarbij ook de maten van de cilinder en eventuele extra opties, zoals een draaiknop of afwijkende kleur.
 • 2
  Bepaal het aantal niveaus in het sluitplan. Op basis van het aantal niveaus wordt nagegaan hoeveel verschillende sleutels er nodig zijn. Voorbeelden van de niveaus die je kunt aangeven zijn directeur, schoonmaak, personeel, leveranciers, et cetera.
 • 3
  Aan de niveaus koppel je vervolgens een niveau van toegang. Tot welke deuren heeft de directeur toegang? En welke ruimten hoeft de schoonmaak niet te kunnen openen?

Op basis van bovenstaande stappen wordt een sluitplan voor jouw organisatie opgesteld. Met dat plan kan je aan de slag om jouw pand effectief in te delen en te beveiligen.

Sluitplan configurator
Online sluitplan opstellen

Zelf een sluitplan matrix invullen

Wil je zelf een sluitplan matrix invullen? Download dan ons voorbeeld om dit eenvoudig in te vullen. Zodra je het voorbeeld hebt ingevuld kun je deze importeren op onze website zodat je direct de actuele prijs en levertijd ziet. Na het importeren van je ingevulde sluitplan matrix op onze website, kun je ook direct een bestelling plaatsen.

Heb je zelf al een voorbeeld gemaakt? Zet die gegevens dan om naar ons bestand zodat je dit eenvoudig kunt importeren. Uiteraard kunnen wij je hier ook mee helpen mocht je hier niet uitkomen.

Download invulmatrix

Levertijd

Onze levertijd voor een sluitplan varieert van 3 tot 15 werkdagen, afhankelijk van de grootte van uw bestelling. Kleinere en minder complexe sluitplannen (tot 10 cilinders) worden vaak binnen 4 werkdagen geleverd. Wij bieden de mogelijkheid om uw sluitplan met spoed te leveren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.