Vanwege de Black Friday actie kan de levertijd één werkdag vertraagd zijn.

Cilinderslot garagedeur

Op zoek naar een nieuw cilinderslot voor de garagedeur? De cilindersloten van Doorax zijn voor alle deuren toepasbaar. Buitendeuren, binnendeuren, schuttingdeuren en ook garagedeuren. Een garagepoort cilinderslot hoeft niet altijd vanuit twee kanten te bedienen zijn. Daarom is een cilinderslot garagedeur over het algemeen voordeliger dan die van een standaard buitendeur. Dat wil niet zeggen dat een cilinderslot voor een garagedeur of garagepoort niet veilig hoeft te zijn. Ook hier kan ingebroken worden en een auto is een behoorlijk kostbaar bezit. Bezuinig daarom niet op een garagedeur slot.

Lees meer

Enkelzijdig of dubbelzijdig cilinderslot?

Een dubbelzijdig cilinderslot betekent dat het slot vanuit twee kanten te bedienen is. Vanuit binnen én buiten is de deur op slot te draaien. Bij een losstaande garage is het over het algemeen niet nodig om het garagedeur slot vanuit binnen te kunnen bedienen. Je sluit jezelf tenslotte niet op in de garage. Heb je een garage aan huis waarbij de garage vanuit binnen te bereiken is? Dan is het wel slim om een dubbelzijdig cilinderslot aan te schaffen. Na het parkeren van de auto kun je de garagedeur vanuit binnen op slot draaien en vervolgens via de tussendeur het huis betreden.

Cilinderslot van de garagedeur vervangen

Het cilinderslot van de garagedeur vervangen is heel eenvoudig zelf te doen. Bij het vervangen blijft het cilinderslot zelf zitten en hoeft alleen de cilinder verwisseld te worden. Wanneer je eenmaal de cilinder uit de deur hebt gekregen is het een kwestie van de nieuwe cilinder op dezelfde plek terugplaatsen en het slot vastschroeven. Om je te helpen bij het cilinderslot garagepoort vervangen hebben we een handleiding geschreven. Hierin staat stap voor stap uitgelegd wat er moet gebeuren. Om het nog eenvoudiger te maken hebben we ook een video tutorial gemaakt. Met dit stappenplan heb jij binnen één minuut zelf het cilinderslot van de garagedeur vervangen.

Cilinderslot met draaiknop

Om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken is het een optie om aan de binnenkant van de garagedeur een draaiknop te plaatsen. Deze draaiknop (ook wel knopcilinder genoemd) maakt het je eenvoudig om de garagedeur op slot te draaien. Er is geen sleutel nodig vanuit binnen en de garagepoort zit wel veilig op slot. Om een cilinderslot met draaiknop te bestellen kies je eerst het type cilinder. Vervolgens kies je het aantal gelijksluitende cilinders. In de stap hierna geef je per cilinder de afmetingen door en maak je een keuze tussen wel of geen knop. Heeft de dubbelzijdige cilinder twee verschillende afmetingen? Let er goed op dat de knop aan de binnenkant van de garagedeur wordt geplaatst.