Vanwege de Black Friday actie kan de levertijd één werkdag vertraagd zijn.

Cilinderslot buitendeur

Voor een cilinderslot buitendeur gelden speciale veiligheidseisen. Dit zijn zwaardere buitendeursloten die zijn goedgekeurd voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Cilinders die moeilijk te manipuleren zijn en weerstand bieden tegen inbraak. Wanneer je op zoek bent naar een cilinderslot voor buitendeur is het verstandig een cilinder met het SKG2 of SKG3 keurmerk te kopen. Dit zijn cilinders die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo zijn de cilinders bestand tegen populaire inbraakmethodes en voorzien van meerdere kenmerken die ervoor zorgen dat inbrekers het erg moeilijk krijgen om binnen te komen. Ben je op zoek naar een nieuw cilinderslot voor een buitendeur? Alle cilindersloten die Doorax aanbiedt zijn geschikt voor toepassing in buitendeuren.

Lees meer

Cilinderslot van buitendeur vervangen

Het vervangen van het cilinderslot buitendeur is heel eenvoudig dankzij ons stappenplan en video tutorial. Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen. Het vervangen van een cilinderslot in de buitendeur is zo binnen één minuut gebeurd. Allereerst verwijder je de schroef in het midden van de deur. Deze schroef zit ter hoogte van de cilinder. De cilinder is het gedeelte in het cilinderslot waar de sleutel in moet. Plaats vervolgens de sleutel in het gat en draai een beetje naar links en rechts. Komt er nog geen beweging in? Probeer dan iets verder te draaien. Het oude cilinder komt nu naar buiten. Pak het nieuwe profielcilinder erbij en zorg dat de meenemer aan de zijkant niet uitsteekt. Deze kan je eenvoudig naar binnen duwen. Plaats de cilinder in de deur en controleer of je de sleutel kunt draaien. Gaat de deur op slot? Dan zit de cilinder op de juiste plek. Bevestig als laatste de schroef weer in het midden van de deur en controleer vervolgens of alles naar behoren werkt. Zo simpel is het vervangen van het cilinderslot in een buitendeur.

Hoe veilig is een cilinderslot?

Voor een buitendeur is het belangrijk dat het cilinderslot veilig is. Wanneer je een cilinderslot bij Doorax koopt ben je ervan verzekerd dat het slot veilig is en zeer geschikt is voor buitendeuren. Al onze cilindersloten voldoen namelijk aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn SKG2 of SKG3 gecertificeerd. Het SKG2 keurmerk geeft aan dat de cilinders bestand zijn tegen populaire inbraakmethodes zoals lockpicking, doorboren en de klopsleutelmethode. Met het SKG3 keurmerk is de cilinder óók bestand tegen de nieuwste en veelvoorkomende inbraakmethode kerntrekken.