Halve cilinderslot

Indien je jouw woning op de juiste manier wilt beveiligen dan is het noodzakelijk om goede sloten aan te brengen in huis. Naast de mogelijkheid voor volledige cilindersloten is het ook mogelijk om te kiezen voor een halve cilinder slot. Aangezien nog niet iedereen bekend is met een halve knopcilinder hebben we besloten om hieronder het een en ander op een rijtje te zetten. Door dit goed door te lezen kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Lees meer

Halve knopcilinder – wat is het precies?

Een halve knopcilinder kan worden gezien als een handige aanvulling voor een standaard steekslot. Dit kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een bijzetslot aan te brengen op de buitendeur. Zo kun je de deur nog beter te beveiligen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het gebruik van een sleutel en dus ook niet het kwijtraken van de sleutel. Door aan het halve cilinderslot met draaiknop te draaien kun je de deur eenvoudig open maken. Een halve cilinderslot met knop kan echt een handige aanvulling zijn voor bij jou in huis. Zo biedt het niet alleen meer bescherming, maar het maakt het ook nog eens makkelijker voor je om het slot open te maken. In sommige gevallen kan het gebruik van een sleutel namelijk vrij lastig zijn, bijvoorbeeld bij ouderdom of slecht zicht. Alle halve cilindersloten die besteld kunnen worden bij Doorax zijn voorzien van het juiste SKG keurmerk. Afhankelijk van het soort cilinderslot kan het gaan om een keurmerk van 2 of 3 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter de beveiliging zal zijn. Er zijn speciale halve cilindersloten te vinden die je ook beschermen tegen kerntrekken. Zo ben je op de meest optimale manier beschermd.

Vandaag nog een halve cilinder slot bestellen?

Zoals je wel kunt zien ben je bij Doorax aan het juiste adres voor het bestellen van alle mogelijke soorten halve cilinder sloten. Wij raden je zeker aan om een kijkje te nemen op de site om te zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw (halve) cilindersloten. Belangrijk om te vermelden is dat het bij alle cilindersloten mogelijk is om deze als halve cilinder te bestellen. Hiervoor kun je na het selecteren van het juiste cilinderslot maat 10 aanvinken. De knopcilinder is alleen mogelijk op de binnenmaat, omdat je aan de buitenkant van de deur eigenlijk nooit een knop wilt hebben. Is het in jouw geval wel van belang om een halve cilinder met knop aan de buitenkant te hebben? Dan kunnen we dat uiteraard voor je regelen. Neem hiervoor, of voor andere vragen over het bestellen van een halve cilinder slot, gerust contact met ons op. Een van onze specialisten zal je zo snel mogelijk verder helpen.