Cilindersloten

Een cilinderslot zorgt er voor dat je je deur op slot kan draaien. Om de juiste cilindermaat te bestellen is het belangrijk om de dikte van de deur goed op te meten. Hierbij moet je ook rekening houden met de dikte van het deurbeslag. Voor extra veiligheid is het verstandig om voor deurcilinders te kiezen met kerntrekbeveiliging. Let er goed op dat je SKG sloten koopt. Cilindersloten met een SKG3 keurmerk zijn het veiligst. Zo wordt het moeilijker voor inbrekers om je huis binnen te komen.

Zodra je een veiligheidscilinder hebt gekozen kun je op de productpagina per cilinder je wensen aangeven. Zo kun je kiezen voor een knopcilinder voor extra gebruikersgemak en om de cilinders uit te voeren in de kleuren nikkel, zwart of messing
Alle cilindersloten uit onze collectie zijn voorzien van:
 • Kerntrekbeveiliging

  Kerntrekken is momenteel de populairste inbraakmethode. Een inbreker schroeft een schroef in de cilinder en trekt vervolgens de gehele cilinder met geweld uit het slot waardoor de deur eenvoudig geopend kan worden.

 • Slag/klop/pickbeveiliging

  Klopsleutelbeveiliging / slagbeveiliging
  Deze methode werkt volgens het actie en reactie principe, waarbij een slag op de klopsleutel zorgt voor het opspringen van de pinnen. Met een licht roterende druk op de klopsleutel wordt de cilinder geopend.
  Lockpicken
  Lockpicken is een techniek waarbij de deur geopend kan worden zonder een sleutel te gebruiken en zonder zichtbare braakschade. Hiervoor wordt speciaal dun gereedschap gebruikt wat in het slot past om zo handmatig de pinnen aan de binnenkant van de cilinder omlaag te duwen waardoor het slot open gaat.

 • SKG 3* keurmerk

  Cilinders met een SKG3 keurmerk behoren tot de veiligste cilinders die er bestaan.

 • Hardstalen brug

  Een cilinder die beschikt over een hardstalen brug is nagenoeg onbreekbaar. Cilinders die geen hardstalen brug hebben zullen hier afbreken waardoor de deur eenvoudig geopend kan worden.

 • Certificaat

  Al onze cilinders worden geleverd met een certificaat voor het nabestellen van sleutels en cilinders. Sleutels kunnen nooit zonder uw toestemming na worden gemaakt.

Merk

M&C Color+

M&C Color+
Tijdelijk gratis flacon
t.w.v. € 7,50
Vanaf 44.95
Nu samenstellen

wo 13 november in huis

M&C Matrix

M&C Matrix
Tijdelijk gratis flacon
t.w.v. € 7,50
Vanaf 49.95
Nu samenstellen

wo 13 november in huis

Aanbeloven

M&C Condor

M&C Condor
Tijdelijk gratis flacon
t.w.v. € 7,50
Vanaf 59.95
Nu samenstellen

wo 13 november in huis

Mauer DT1

Vanaf 69.00
Nu samenstellen

vr 22 november in huis

Mauer F3

Vanaf 47.50
Nu samenstellen

vr 22 november in huis

Nemef NF4

Vanaf 69.00
Nu samenstellen

di 3 december in huis

Nemef NF3

Vanaf 49.00
Nu samenstellen

di 3 december in huis

Deurslot vervangen?

Dit kun je gemakkelijk zelf binnen 5 minuten zonder hulp van een dure slotenmaker. Onze cilinders bieden bescherming tegen het kerntrekken, openkloppen, breken en het lockpicken. Wanneer je cilinders besteld ontvang je ook een veiligheidscertificaat. Alleen op vertoon van dit certificaat kunt u sleutels of cilinders nabestellen bij een erkende dealer van het merk.

Wat betekent gelijksluitend?

Gelijksluitende cilinders zijn cilindersloten die werken op dezelfde sleutel. Wanneer je bijvoorbeeld 4 of 5 gelijksluitende cilinders besteld met verschillende maten werken de sloten op dezelfde sleutel.

Wat is een paniekfunctie?

Als er aan de binnenkant van de deur nog een sleutel zit dan kun je vanaf buiten nog naar binnen. Andere namen hiervoor zijn ook hotelfunctie of 2-zijdig bedienbaar.

Wat is kerntrekken?

In 2018 is kerntrekken nog steeds de meest gebruikte techniek voor inbrekers. Bij deze inbraakmethode schroeft een inbreker een schroef in de cilinder en trekt dan het slot eruit om de deur te openen met een schroevendraaier.

Snijsleutel

Een snijsleutel gaat verticaal in het slot. Deze sleutels zijn ook beveiligd tegen het ongeoorloofd kopieren. Een keersleutel biedt vaak wel betere berscherming hiertegen. Keersleutel. Een keersleutel is een sleutel die horizontaal in het slot gaat. Deze sleutel heeft geen boven of onderkant omdat beide kanten werken op het deurslot.

Wat is een hardstalen brug?

De brug is de rug van de cilinder die alles aan elkaar verbindt. Als de brug gemaakt is van hardstaal is deze nagenoeg onbreekbaar.