Kerntrekken

Door Kevin StiftGeschreven: maandag 13 novemberLaatst gewijzigd: maandag 13 november
Kerntrekken
Inhoudsopgave

Het is erg vervelend om een inbraak mee te maken. Wanneer er bij jou thuis ingebroken wordt zal je je waarschijnlijk een stuk minder veilig voelen dan voorheen. Een van de manieren waarop inbrekers in staat zijn om bij jou thuis binnen te komen is door middel van kerntrekken. In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten over kerntrekken bij een inbraak. 

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is kerntrekken eigenlijk? Het kerntrekken is ook wel de Bulgaarse methode. Dit is een methode die inbrekers gebruiken om zich toegang tot jouw woning te verschaffen. Bij het kerntrekken wordt de cilinder uit het slot getrokken. Dankzij deze methode kan de inbreker erg snel binnen zijn. De inbreker draait een schroef in de cilinder, dankzij deze schroef zal hij hem er helemaal uit kunnen trekken. Het is een uitermate succesvolle methode die de inbrekers toepassen, na ongeveer 2 minuten kunnen ze al binnen staan. 

Er zijn twee dingen die je kunt doen om je te beschermen tegen het kerntrekken. Dit zijn ook wel het plaatsen van inbraak beslag tegen kerntrekken en het laten plaatsen van een anti kerntrek cilinder. Hieronder hebben we deze verschillende manieren even voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je kunt doen om je te beveiligen tegen kerntrekken:

  • Een anti kerntrek cilinder

Het laten plaatsen van een anti kerntrek cilinder is een van de beste opties die je kunt kiezen. Bij deze optie zal er een cilinder worden aangebracht die niet vatbaar is voor het kerntrekken. Hierdoor zal je niet meer zo snel te maken krijgen met inbrekers die binnen kunnen komen. Bij een anti kerntrek cilinder of slot zal er altijd gekozen worden voor een SKG slot, dit zijn de beste sloten van het moment. Meer informatie over deze vorm van anti kerntrek beveiliging kan je hier op de site allemaal terugvinden. Door ons grote aanbod is het voor iedereen mogelijk om een slot tegen kerntrekken te laten plaatsen. 

  • Kerntrekbeslag laten plaatsen

Een alternatief is om te kiezen voor het laten plaatsen van anti kerntrekbeslag. Bij deze optie zal er een hardstalen afdekplaatje voor de cilinderopening worden geplaatst. Middels deze optie is het mogelijk om jouw slot te voorzien van de juiste bescherming tegen kerntrekken. Houd er wel rekening mee dat deze optie je niet zal beschermen tegen andere vormen van inbraak, hiervoor zal je mogelijk andere voorzorgsmaatregelen moeten nemen. 

Kevin Stift

Kevin is medewerker binnendienst bij Doorax. Hij staat dagelijks in contact met onze producten en blijft hierdoor als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast ondersteund en adviseert Kevin onze klanten telefonisch en per chat bij het vinden van het juiste product.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 09:00 tot 17:00.
Kevin klantenservice