Wat is het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag?

Door Janine AalbertsGeschreven: vrijdag 9 februariLaatst gewijzigd: vrijdag 9 februari
Wat is het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag?
Inhoudsopgave

Je wil jouw woning of bedrijfspand optimaal beveiligen tegen inbraak, naast een cilinderslot met SKG-keurmerk, verklein je de kans op een inbraak door het plaatsen van een SKG-keurmerk deurbeslag. In onze webshop vind je twee type deurbeslag: kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag, maar wat is het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag? Onze experts leggen je het graag uit. 

Kerntrekbeslag is een type veiligheidsbeslag, waarbij de cilinder volledig door het metaal van het deurbeslag omsloten is. Dit maakt het voor een inbreker onmogelijk om de meest populaire inbraakmethode van dit moment: kerntrekken, toe te passen. Doordat het buitenschild van het kerntrekbeslag vanuit binnen wordt vastgeschroefd, is het niet mogelijk om het buitenschild los te schroeven. 

Het verschil tussen kerntrekbeslag en veiligheidsbeslag, is dat, zoals de naam al doet vermoeden: veiligheidsbeslag niet beschikt over kerntrekbeveiliging. Het veiligheidsbeslag beschermt de cilinder, doordat het buitenschild vanuit de binnenzijde op de deur wordt vastgeschroefd. Dit maakt het voor een inbreker zeer lastig om toegang te krijgen tot het cilinderslot en deze open te breken. Wil je geen kerntrekbeslag, maar jouw woning of bedrijfspand wel beveiligen tegen kerntrekken? Kies dan voor een SKG*** cilinderslot met kerntrekbeveiliging. 

Tijdens de aanschaf van kerntrekbeslag of veiligheidsbeslag zijn er enkele aandachtspunten als het gaat om verschillende soorten en maten deurbeslag. 

Kies de juiste PC maat. 
Onze experts hebben een artikel geschreven over wat de PC maat is en hoe je deze opmeet. 

Houdt rekening met de dikte van de deur.
Het type deurbeslag dient geschikt te zijn voor de dikte van jouw deur. 

Houdt rekening met de vorm van het huidige deurbeslag. 
Is het huidige deurbeslag rechthoekig? Dan is de kans aanwezig dat er om het deurbeslag heen is geverfd. Kies je voor een afgerond deurbeslag? Dan is dit kleurverschil wellicht zichtbaar. 

Janine Aalberts

Janine is online marketeer binnen Doorax en houdt zich dagelijks bezig met het vergroten van de online en offline zichtbaarheid door digitale marketingstrategieën toe te passen, zoals het creëren van content op social media en het schrijven van informatieve blog-en nieuwsartikelen. Hierdoor blijft zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom onze producten en heeft zij zich gespecialiseerd in de productcategorie deurbeslag.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Veelgestelde vragen
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 09:00 tot 17:00.
Kevin klantenservice