Vanwege de Black Friday actie kan de levertijd één werkdag vertraagd zijn.

Kerntrekbeslag

Kerntrek of anti kerntrekbeslag is deurbeslag met een speciaal plaatje om de cilinder zodat die niet getrokken kan worden. Deze inbraakmethode staat ook wel bekend als de kerntrek methode. U kunt er voor kiezen om deurbeslag met kerntrekbescherming te installeren op uw bestaande deur. Hierbij is het belangrijk de juiste PC maat en de dikte van de deur te kiezen. SKG2 cilinders zijn niet bestand tegen het trekken van de kern, bij een aantal merken van SKG3 cilinders komt voor dat ze niet volledig beveiligen tegen kerntrekken. Dit is dan ook de reden dat wij aan iedereen aanraden om kerntrekbeslag te laten plaatsen op de deur. Met kerntrekbeslag heeft u aan beide kanten van de deur een dikke stevige plaat en de cilinder is goed beschermt tegen de kerntrek inbraakmethode.

Lees meer

Wat is kerntrekken?

Kerntrekken, ook wel cilindertrekken genoemd, is een veel voorkomende methode die inbrekers gebruiken. Ze gebruiken een schroevendraaier om een schroef in de cilinder te draaien. Op de schroef plaatst de inbreker een cilindertrekker die hij zoveel kracht kan uitoefenen dat de cilinder uit de sleuf zal breken. Met een paar gereedschappen is het slot heel eenvoudig te openen voor de inbreker, op deze manier kan een inbreker in slechts een halve minuut jouw huis binnenkomen. Het is tijd om je te beschermen tegen deze vorm van inbraak. Je kunt dit eenvoudig en effectief doen door middel van antikerntrek beslag. 

Hoe monteer je kerntrekbeslag? 

Vaak kunt u het oude beslag er gemakkelijk afhalen en zo het nieuwe beslag terug plaatsen. Het kan in sommige gevallen nodig zijn om de gaten iets groter te maken zodat het nieuwe beslag past. Bij het beslag zit een handleiding en een speciale tekening om er eventueel gaten bij te boren of om de bestande gaten groter te maken. Hier kan eigenlijk niet iets fout gaan. Wanneer u namelijk perongeluk verkeerd boort, zit er toch een dikke aluminium plaat overheen die dit gat weer afdekt. Vraag onze klantenservice voor advies.