SKG 3 sterren cilindersloten

Cilinderslot SKG 3 sterren is een slot dat extra zwaar inbraakwerend is. Het SKG3 cilinderslot is beveiligd tegen populaire inbraakmethodes zoals kerntrekken, klopsleutel en lockpicken. Met een 3 sterren cilinderslot hou je inbrekers zeker op afstand, want het maakt het niet alleen moeilijk om in te breken. Het heeft in veel gevallen ook een preventieve afschrikkende werking. Een SKG cilinderslot (2 of 3 sterren) kopen? Dan ben je bij Doorax aan het juiste adres.

Lees meer

Wat is SKG?

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is een stichting dat zich bezighoudt met het testen van hang- en sluitwerk op het gebied van inbraakwerendheid (sterkte) en duurzaamheid. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid van het product aan. Op zoek naar een veilig slot? Dan is het SKG-keurmerk zeer aan te raden. Bij Doorax beschikken alle cilindersloten over het SKG** of SKG*** keurmerk. Beide zwaar inbraakwerend.

SKG3 beschermt tegen kerntrekken

SKG3 cilinders zijn momenteel de beste cilinders die verkrijgbaar zijn. Dankzij verschillende kenmerken beschermt het tegen populaire inbraakmethodes en zorgt het ervoor dat inbrekers erg moeilijk binnen kunnen komen. Het grote verschil met SKG2 is dat SKG3 ook beschermt tegen de inbraakmethode kerntrekken. Kerntrekken is een methode waarbij de inbreker met een soort kurkentrekker de kern uit het cilinderslot trekt. Er wordt een hardstalen schroef ingedraaid waarna vervolgens met die ‘kurkentrekker’ de hele kern naar buiten te trekken is. Vervolgens is de deur met een simpele schroevendraaier te openen. Bij een SKG 3 cilinderslot is een stalen brug aanwezig waardoor deze kerntrek-methode niet mogelijk is. Bij een SKG2 cilinderslot is deze methode helaas wel mogelijk. Wil je echt veilig wonen? Dan is een cilinderslot 3 sterren een uitstekende keuze.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat aangeeft of een woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Wanneer een cilinderslot voldoet aan het politiekeurmerk heeft een inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen. De woning is in dat geval beveiligd volgens de eisen van het politiekeurmerk. Doordat de kerntrek-methode geen lawaai maakt en snel is gebeurd, waarschuwt de politie voor deze nieuwe inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen adviseert nu ook om cilindersloten te vervangen door een SKG3 cilinder of om het veiligheidsbeslag te vervangen door een beslag met kerntrekbeveiliging. Een cilinderslot met politiekeurmerk of veiligheids cilinderslot kopen? Ga voor een SKG 3 cilinderslot! Bij Doorax vind je de SKG3 cilinder in meerdere uitvoeringen.