SKG 3 sterren cilindersloten

Cilindersloten die voorzien zijn van een SKG 3 sterren keurmerk (SKG***) zijn bestand tegen de meest recente en populaire inbraakmethode genaamd kerntrekken. Dit is niet het enige waar een cilinder met het SKG3 keurmerk tegen beveiligd is, ook zijn deze beveiligd tegen klopsleutels, boren en lockpicken. Cilinderslotem met SKG3 keurmerk worden ook geadviseerd door het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als u voor een cilinderslot met het SKG3 keurmerk kiest, kiest u voor optimale beveiliging van al uw deuren. Dit verklaart ook dat een SKG3 cilinder het beste en veiligst is wat er momenteel verkrijgbaar is. SKG3 cilindersloten maken het inbrekers niet alleen erg moeilijk om toegang te krijgen tot uw woning of bedrijfspand, deze cilindersloten hebben zelfs een preventieve afschrikkende werking.

Lees meer

Wat is SKG?

Maar waar staat SKG nu eigenlijk voor? Als een cilinderslot beschikt over het SKG keurmerk, betekend dit dat deze gekeurd is door Stichting Kwaliteit Gevelbouw, Dit geeft de mate van inbraakwerendheid aan. SKG cilindersloten kunt u verdelen in drie verschillende categorieën, waarbij SKG3 de hoogste veiligheidsklasse heeft. U herkent een SKG3 gekeurd cilinderslot aan het onuitwisbare logo, dit logo is een huisje met daarbij de 3 sterren die op de voorkant of zeikant staan. Inbrekers zien dit logo ook, u vergroot dan de kans (met een SKG3 logo) dat een inbreker uw huis of bedrijfspand voorbij zal lopen.

SKG3 beschermt tegen kerntrekken

SKG3 cilinders zijn momenteel de beste cilinders die verkrijgbaar zijn. Dankzij verschillende kenmerken beschermt het tegen populaire inbraakmethodes en zorgt het ervoor dat inbrekers erg moeilijk binnen kunnen komen. Het grote verschil met SKG2 is dat SKG3 ook beschermt tegen de inbraakmethode kerntrekken. Kerntrekken is een methode waarbij de inbreker met een soort kurkentrekker de kern uit het cilinderslot trekt. Er wordt een hardstalen schroef ingedraaid waarna vervolgens met die ‘kurkentrekker’ de hele kern naar buiten te trekken is. Vervolgens is de deur met een simpele schroevendraaier te openen. Bij een SKG 3 cilinderslot is een stalen brug aanwezig waardoor deze kerntrek-methode niet mogelijk is. Bij een SKG2 cilinderslot is deze methode helaas wel mogelijk. Wil je echt veilig wonen? Dan is een cilinderslot 3 sterren een uitstekende keuze.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat aangeeft of een woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Wanneer een cilinderslot voldoet aan het politiekeurmerk heeft een inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen. De woning is in dat geval beveiligd volgens de eisen van het politiekeurmerk. Doordat de kerntrek-methode geen lawaai maakt en snel is gebeurd, waarschuwt de politie voor deze nieuwe inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen adviseert nu ook om cilindersloten te vervangen door een SKG3 cilinder of om het veiligheidsbeslag te vervangen door een beslag met kerntrekbeveiliging. Een cilinderslot met politiekeurmerk of veiligheids cilinderslot kopen? Ga voor een SKG 3 cilinderslot! Bij Doorax vind je de SKG3 cilinder in meerdere uitvoeringen.