Cilinderslot uitboren

Cilinderslot uitboren

Is je sleutel afgebroken en zit het afgebroken gedeelte nog in het slot? Deze krijg je er waarschijnlijk niet meer uit, maar geen paniek. In de meeste sloten is het mogelijk om het cilinderslot uit te boren. Ook wanneer je jezelf hebt buitengesloten is dit een manier om de deur te openen. Let op: het uitboren van een cilinderslot is ook een methode hoe inbrekers binnenkomen. Aangezien Doorax voor veiligheid staat en alleen cilindersloten levert met het SKG2 of SKG3 keurmerk, is het lastig om een Doorax cilinderslot te doorboren. De cilindersloten van Doorax zijn namelijk voorzien van anti-boorbelemmering. Dit maakt het uitboren erg moeilijk. Vervelend in zulke situaties, maar wel zo veilig om inbraken tegen te gaan. Er is wel een andere manier om een cilinderslot te verwijderen zonder sleutel.

Een cilinderslot uitboren gaat als volgt. In het slot zitten stiften. Deze stiften zorgen ervoor dat de cilinder op zijn plek zit en niet kan draaien. Bij de uitboor methode wordt er met een boor door de stiften heen geboord. Begin met een boor van 3mm en boor een gat vlak boven het sleutelgat. Zorg ervoor dat je langzaam en zorgvuldig te werk gaat. Ook is het van belang dat er recht wordt geboord. Meestal zitten er vijf stiften in een cilinderslot. Ben je er met de boor doorheen maar blijkt het gat niet genoeg te zijn om het slot te openen? Probeer dan een grotere boor. Door zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan is er een kans dat na het uitboren alleen de cilinder vervangen hoeft te worden. Mensen met geen tot weinig ervaring krijgen dit helaas bijna nooit voor elkaar. In dat geval zal er dus een heel nieuw cilinderslot moeten worden aangeschaft. Schakel daarom bij weinig ervaring een slotenmaker in om te voorkomen dat het cilinderslot vervangen moet worden.

Wil je na het uitboren van het cilinderslot eenzelfde cilinder in de deur plaatsen? Indien de cilinder voorheen bij Doorax is gekocht is er bij de bestelling een certificaat meegeleverd. Met dit certificaat is het mogelijk om gelijksluitende cilinders na te bestellen. Ook kunnen hiermee nieuwe sleutels worden bijgemaakt. Ga hiervoor naar de pagina cilindersloten bijbestellen en kies het juiste type cilinder. Kies het aantal cilinders en voer de afmetingen in. In de laatste stap kan er een bestand worden geüpload. Upload hier een foto van de code die op het certificaat staat en wij maken de cilinder voor je na.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Veelgestelde vragen
Heb jij liever direct contact met onze klantenservice?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.