Klantenservice

Cilinderslot verwijderen

Wil je het cilinderslot verwijderen? Het verwijderen van een cilinderslot kan nodig zijn om een nieuw cilinderslot te plaatsen. In de meeste gevallen hoeft alleen de cilinder vervangen te worden. Dit is het gedeelte waar de sleutel in gaat. De hele behuizing eromheen in combinatie met de cilinder noemen we het cilinderslot. Wanneer alleen de cilinder verwijderd hoeft te worden is het mogelijk om dit zelf te doen. Ook als je hier geen ervaring mee hebt. Met het stappenplan van Doorax is dit in slechts een minuut gebeurd.

Cilinder uit deur verwijderen

Om de cilinder uit de deur te verwijderen haal je eerst de schroef aan de kopse kant van de deur eruit. Deze schroef zit ter hoogte van de cilinder en schroef je er eenvoudig uit met een schroevendraaier. Zodra die eruit is stop je de sleutel in het sleutelgat. Beweeg de sleutel een beetje heen en weer en de cilinder komt er vanzelf uit. Vervolgens kan er op eenvoudige wijze een nieuwe cilinder worden geplaatst. Binnen no time is het cilinderslot vervangen. Moet naast de cilinder ook het hele cilinderslot (de behuizing) verwijderd worden? Ook dat is eenvoudig. Aan de voor- en zijkant van de deur zitten meerdere schroeven. Verwijder deze allemaal. Het volledige cilinderslot kan vervolgens van de deur worden verwijderd.

Cilinderslot verwijderen zonder sleutel

Ben je de sleutel kwijt of is er geen mogelijkheid om aan de sleutel te komen? Het cilinderslot verwijderen zonder sleutel is ook mogelijk. Je hebt hiervoor wel wat gereedschap nodig zoals een schroevendraaier en bahco of waterpomptang. Verwijder allereerst het beslag van het cilinderslot door de schroeven los te draaien. De cilinder is nu zichtbaar. Om de deur te kunnen openen moet de cilinder eruit worden gehaald. Dit kan helaas na het verwijderen van het deurbeslag nog niet. Een optie om de cilinder te verwijderen is het uitboren van het cilinderslot, maar er is een makkelijkere manier. Pak de bahco of waterpomptang en wrik de cilinder heen en weer (naar links en rechts). Uiteindelijk zal op de zwakste plek, precies in het midden bij de meenemer, de cilinder breken. Eén helft kan nu uit de deur worden gehaald. De meenemer ligt nu als het goed is nog in het slot. Schuif met een schroevendraaier de meenemer naar de andere kant. Je hebt nu als het ware het slot omgedraaid. De deur kan nu worden geopend.

Een handige manier om het cilinderslot te verwijderen zonder sleutel!

Vraag offerte aan