Klantenservice

Opmeten van een cilinderslot

Ga je nieuwe cilindersloten kopen? Dan is het belangrijk dat je de juiste maten doorgeeft. Het opmeten van een cilinderslot is niet moeilijk. Je moet alleen even weten welk deel er opgemeten moet worden. We leggen het graag uit. Allereerst dient de huidige cilinder uit het cilinderslot gehaald te worden. Anders is het lastig meten. Lees hieronder stap voor stap hoe we een cilinderslot opmeten.

Cilinderslot uit de deur halen

Aan de kopse kant van de deur zit ter hoogte van de cilinder een schroef. Draai deze uit de deur met een schroevendraaier en stop de sleutel in het slot. Draai de sleutel steeds iets verder rond terwijl je lichte trekkracht uitoefent op de sleutel. Op een bepaald punt zal de cilinder uit de deur komen.

Cilinderslot meten

Leg de cilinder plat op tafel en meet (in millimeters) vanaf het midden van het schroefgat naar links. En daarna vanaf het midden van het schroefgat naar rechts. Dit zijn de afmetingen die in het bestelproces mogen worden doorgegeven. Wil je gebruik maken van een knopcilinder? Hou er bij twee verschillende afmetingen rekening mee dat de knop aan de juiste kant (over het algemeen de binnenkant) wordt geplaatst.

Aandachtspunten bij het opmeten

Voordat je de maten definitief doorgeeft is het goed om deze aandachtspunten nog even door te nemen:

  • Een cilinder mag aan de buitenkant van de deur maximaal 3 mm uitsteken.

  • Wil je meerdere cilinders kopen? Iedere deur heeft een andere afmeting en dus een andere cilinder nodig. Grote kans dat niet elke cilinder in hetzelfde gebouw gelijk zijn. Meet daarom altijd voor de zekerheid alle cilinders op. Zo voorkom je dat een cilinder toch niet past.

  • Mocht er toch verkeerd zijn gemeten, dan kan de bestelling binnen 30 dagen gratis omgeruild of geretourneerd worden.

Alternatieve opmeetmethode

Een cilinderslot opmeten kan op verschillende manieren. Bovenstaand beschreven methode is de makkelijkste en meest zekere methode, maar het komt weleens voor dat het niet lukt om de cilinder uit het slot te halen. Dan kan een andere methode gewenst zijn. Een andere manier om het cilinderslot op te meten is door de cilinder in de deur te laten zitten. Zet een boek of houten plank (iets wat stevig en recht is) tegen het deurbeslag aan. Meet vervolgens vanuit het midden van het schroefgat naar rechts tot aan het boek. Doe dit ook voor de linkerkant en je hebt de juiste afmetingen van jouw cilinder.

 

Vraag offerte aan