Cilinderslot draait door

Cilinderslot draait door

Draait het cilinderslot door? Na vele jaren trouwe dienst kan het zo zijn dat een cilinderslot niet meer werkt zoals voorheen. Het cilinderslot draait door en de deur is niet meer vanuit buiten open te maken. Sleutels en cilinders worden dagelijks gebruikt en slijten nou eenmaal. Dit kan komen door viezigheid in het slot. Bij het doordraaien van een cilinderslot kan er een probleem zijn met de cilinder of het cilinderslot zelf. Wanneer je aan de binnenkant van de deur de sleutel in het slot kan doen en de sleutel kan omdraaien, zit het probleem in de cilinder. Is het niet mogelijk om de sleutel te draaien? Dan is er een probleem met het slot en zal waarschijnlijk het hele cilinderslot vervangen moeten worden. In de meeste gevallen is het slechts de cilinder die niet goed meer werkt. In dat geval hoeft alleen de cilinder zelf vervangen te worden.

Wanneer het cilinderslot doordraait en het cilinder vervangen moet worden hoeft niet altijd een slotenmaker ingeschakeld te worden. In de meeste gevallen is het cilinder door jouzelf te vervangen. Doorax heeft hier een stappenplan voor geschreven. Schroef eerst de schroef in het midden van de deur aan de kopse kant eruit. Vervolgens stop je de sleutel in het gat en draai je hiermee een beetje heen en weer. Als het goed is zit de cilinder los genoeg en kan je deze er zo uitschuiven. Pak de nieuwe cilinder erbij en zorg ervoor dat de meenemer niet uitsteekt. De cilinder plaats je nu eenvoudig op zijn plaats. Zodra je de sleutel kan omdraaien en de deur op slot gaat weet je dat de cilinder op de juiste plek zit. Maak de schroef weer vast en je hebt de cilinder helemaal zelf vervangen!

Draait het cilinderslot niet goed meer door? Ook dit kan komen door slijtage. In principe hoort er bij het draaien van het slot geen weerstand te zijn. Is dit wel het geval, dan is de cilinder waarschijnlijk versleten. Heb je nieuwe sleutels laten bijmaken? Het kan ook zijn dat de sleutel niet goed is gekopieerd. Laat dit controleren door de slotenmaker waar de sleutels zijn bijgemaakt. Wellicht hoeft niet het hele cilinderslot vervangen te worden.

Wil je voorkomen dat het cilinderslot doordraait? Koop een goede cilinder! Met de cilinders van Doorax is de kans op doordraaien minimaal. Het doordraaien van de cilinder heeft namelijk te maken met ernstige slijtage. Bij kwalitatief goede cilinders is de kans op slijtage minimaal. De cilinders van Doorax worden gemaakt van zeer sterk materiaal. De cilinders zullen daarom erg lang mee gaan en niet tot nauwelijks slijten.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Heb jij liever direct contact met onze klantenservice?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.