Klantenservice

SKG keurmerk

Wanneer je een nieuw slot wilt laten plaatsen bij jou in huis zal je vaak te maken krijgen met de term SKG. Dit is een term die staat voor een bepaald keurmerk. Het SKG keurmerk laat meer zien over de kwaliteit van het slot. We zien dat nog niet iedereen bekend is met het SKG keurmerk, laat staan wat de verschillen zijn tussen de verschillende sterren. Dit is dan ook de reden dat wij je hier wat meer over zullen laten zien!

Het SKG keurmerk

Als een slot sterk genoeg is om binnen een bepaald aantal minuten tegen inbraak bestand te zijn, krijgt het een SKG-keurmerk. Op deze manier zijn de sloten SKG goedgekeurd. Binnen het label zijn er verschillende classificaties te onderscheiden. De classificaties zijn sterren in drie verschillende categorieën, de zogeheten SKG-sterren. Maar waar zijn SKG-sterren voor?

SKG-sterren voor de sterkte

Fabrikanten van hang- en sluitwerk testen hun sloten, gecertificeerd en goedgekeurd door SKG. Alle sloten worden getest op ramen en deuren van standaardkwaliteit. Sloten worden in de loop van de tijd opnieuw getest om te zien of sloten voldoen aan de eisen. Inbrekers vinden namelijk steeds meer manieren uit om sneller binnen te komen. SKG test de sloten op basis van het zogenaamde ster systeem. Het aantal sterren geeft aan hoe goed de inbraakbeveiliging van het slot is. Hoe meer sterren, hoe sterker en veiliger het slot. Hieronder hebben we de verschillende sterren even op een rijtje gezet voor je:

  • SKG 1 ster: Het slot is inbraakgevoelig

SKG-sloten met één ster houden in dat het slot niet inbraak werend is. Dit betekent dat deze sloten worden geplaatst in combinatie met een andere gelijkwaardige of sterkere SKG-sleuf. 1 ster is bestand tegen ongeveer 3 minuten aan inbraak, echt weinig dus.

  • SKG 2 sterren: Het slot is sterk inbraak werend.

SKG Sloten met twee sterren zijn bestand tegen een inbraak van meer dan drie minuten. Deze sloten zijn meestal terug te vinden bij de meeste woningen.

  • SKG 3 sterren: Het slot is extra zwaar beveiligd tegen inbraak.

SKG Sloten met 3 sterren houden inbrekers 5 minuten buiten de deur.

Het verschil tussen 3 en 5 minuten kan weinig lijken, maar voor een inbreker is dit een hele hoop. Voor een inbreker is 60 seconden namelijk erg tijdrovend. Een inbreker wil snel een huis binnenkomen, gemiddeld probeert hij het maar 30 seconden lang. Als dit niet lukt, is hij er snel vandoor. Het gevaar om op heterdaad betrapt te worden tijdens een inbraak is namelijk niet iets waar de inbreker op zit te wachten.

Vraag offerte aan