Wat kost een cilinderslot?

Wat kost een cilinderslot?
Door Kevin StiftGeschreven: vrijdag 9 februariLaatst gewijzigd: maandag 26 februari

Het vervangen van een cilinderslot brengt kosten met zich mee, toch hoeven deze kosten niet hoog te zijn. Onze experts vertellen je in dit artikel meer over verschillende cilindersloten en geven je antwoord op de vraag: wat kost een cilinderslot?
 

Wanneer je besluit om nieuwe cilindersloten aan te schaffen, raden we je aan om te kiezen voor een cilinderslot met SKG2 of SKG3 keurmerk. Cilindersloten met het SKG keurmerk zijn prijziger dan cilindersloten zonder dit keurmerk. Het SKG keurmerk staat voor het aantal minuten dat het slot tegen inbraak bestemd is. SKG sloten met het SKG2 keurmerk zijn sterk inbraakwerend en houden een inbreker meer dan 3 minuten buiten. Het SKG3 keurmerk staat voor een extra zwaar beveiligd slot en houden inbrekers 5 minuten buiten de deur. 

De kosten van een cilinderslot worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de afmetingen van het slot, de kleur van het slot en eventuele extra opties als een knop. De gemiddelde prijs van een cilinderslot met de afmeting 32/32 mm ligt tussen de 60 en 80 euro. Daarnaast brengt het bestellen van extra sleutels ook kosten met zich mee. 

 

Zoals eerder benoemd hebben verschillende factoren invloed op de totaalprijs van het vervangen van een cilinderslot. Wij van Doorax hebben verschillende voorbeelden uitgewerkt, waarbij de kosten van verschillende cilindersloten in kaart worden gebracht. 
 

Cilinderslot M&C Matrix SKG** prijs

Wanneer je op zoek bent naar een relatief goedkoop slot, met goede beveiliging is de M&C Matrix SKG** cilinder een goede keuze. Dit slot kost in de afmeting 32 binnenzijde, 32 buitenzijde, zonder extra opties, inclusief 3 sleutels €31,40. 

Dit cilinderslot beschikt over breekbeveiliging, slag/klop beveiliging en boorbeveiliging. De Matrix SKG** beschikt niet over kerntrekbeveiliging, een van de populairste inbraakmethodes van dit moment. 
 

Cilinderslot M&C Condor prijs

De M&C Condor is een extra zwaar beveiligd cilinderslot. Daarnaast is dit type SKG3 M&C slot het meest verkochte slot uit ons assortiment. De M&C Condor kost in de afmeting 32 binnenzijde, 32 buitenzijde, zonder extra opties, inclusief 3 sleutels €72,85. 

Dit cilinderslot scoort uitstekend op het gebied van breekbeveiliging, kerntrekbeveiliging, pickbeveiliging, slag/klop beveiliging en boorbeveiliging. 

Wanneer je extra opties toe wil voegen aan een cilinderslot, betaal je hier een meerprijs voor. Extra opties zijn onder andere: knoppen en de kleur van het cilinderslot. 
 

Prijs knoppen 

Een knop biedt meer gebruiksgemak. De sleutel aan de binnenzijde van de deur maakt plaats voor een knop. De kosten voor een knop variëren tussen 9,95 euro en 26,50 euro. 
 

Prijs kleur cilinder

Wanneer je beschikt over een zwarte deur of zwart deurbeslag, staat een zwart cilinderslot stijlvoller. De kosten voor een andere kleur cilinderslot dan nikkel bedragen ongeveer 3 euro. 
 

Kevin Stift

Kevin is medewerker binnendienst bij Doorax. Hij staat dagelijks in contact met onze producten en blijft hierdoor als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast ondersteund en adviseert Kevin onze klanten telefonisch en per chat bij het vinden van het juiste product.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Veelgestelde vragen
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.
Kevin klantenservice