Wat is een halve cilinder en hoe pas je het toe?

Wat is een halve cilinder en hoe pas je het toe?
Door Kevin StiftGeschreven: vrijdag 9 februariLaatst gewijzigd: maandag 26 februari

In onze webshop vind je naast hele cilindersloten, ook halve cilinders. Onze experts leggen je graag uit wat een halve cilinder is en hoe je het toe kan passen. 
 

Een halve cilinder maakt het mogelijk om jouw deur aan een zijde af te kunnen sluiten en beschikt dus aan een zijde over een opening voor het sleutelgat. Wanneer de deur enkel vanuit een zijde geopend en gesloten hoeft te worden, heb je geen hele cilinder nodig. Een halve cilinder is dan de oplossing. 
 

Een halve cilinder wordt veelal geplaatst voor het afsluiten van een voorraadkast, schuifpui, garagedeur of een meterkast. Dit omdat de deur van dit type kasten enkel vanuit de buitenzijde geopend of gesloten dient te worden. Het is daarnaast ook mogelijk om een halve cilinder toe te passen als extra slot op bijvoorbeeld een voor-of achterdeur. 

 

Voor het vervangen van een halve cilinder worden dezelfde stappen gevolgd als tijdens het vervangen van een heel cilinderslot. Volg onderstaande stappen om een halve cilinder te vervangen:

Stap 1. Schroef verwijderen 

Verwijder de schroef in het midden van de deur ter hoogte van de cilinder.

Stap 2. Draai de sleutel 

Draai de sleutel een stukje naar links of rechts en trek aan de cilinder. Mocht er geen beweging in zitten probeer dan iets verder te draaien.

Stap 3. Cilinder in deur plaatsen 

Zorg dat de meenemer niet uitsteekt aan de zijkant van de cilinder en plaats deze in de deur. Als je de sleutel draait en de deur gaat op slot dan zit de cilinder op de juiste plek.

Stap 4. Schroef bevestigen 

Bevestig de schroef in het midden van de deur en controleer of de cilinder werkt.

Een halve cilinder bestellen is eenvoudig en snel te bestellen in de webshop van Doorax. In ons assortiment vind je een ruim assortiment halve cilinders. Op zoek naar een halve cilinder in zwart of messing? Of met een gebruiksvriendelijke draai/push knop? Je personaliseert de cilinder op de productpagina. Je kunt de keuze voor een type halve cilinder baseren op de volgende punten: 

  • Mate van beveiliging (SKG2 of SKG3) 
  • Gebruiksvriendelijke keersleutel of traditionele snij sleutel 
  • Merk 
  • Budget 
     
Kevin Stift

Kevin is medewerker binnendienst bij Doorax. Hij staat dagelijks in contact met onze producten en blijft hierdoor als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast ondersteund en adviseert Kevin onze klanten telefonisch en per chat bij het vinden van het juiste product.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Veelgestelde vragen
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.
Kevin klantenservice