Wat is een knopcilinder?

Wat is een knopcilinder?
Door Kevin StiftGeschreven: dinsdag 19 decemberLaatst gewijzigd: maandag 26 februari

Een knopcilinder is een cilinderslot dat aan een zijde een knop heeft en aan de andere zijde een sleutelgat. Een knopcilinder maakt het mogelijk om snel naar buiten te gaan, zonder gebruik te hoeven maken van een sleutel. Onze experts beantwoorden graag de meest gestelde vragen rondom een knopcilinder en vertellen je meer over de voordelen van dit type cilinder. 

Benieuwd naar de voordelen van een knopcilinder? Wij van Doorax hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

  • In geval van nood je woning gemakkelijk, zonder sleutel verlaten. 
  • Gebruiksvriendelijk voor mensen die minder goed te been zijn of ouderen met beperkt zicht. 
  • De oplossing voor spreekkamers of kleedruimtes. 
  • De cilinder blijft vanuit de buitenzijde te bedienen met een sleutel. 
     

Ja, de knopcilinders uit ons assortiment beschikken net als een cilinderslot dat aan twee zijden te bedienen is over het SKG** of SKG*** Keurmerk. Het SKG keurmerk vertelt je meer over de inbraakwerendheid van het slot. Daarnaast beschikken SKG*** knopcilinders over kerntrekbeveiliging, waardoor het vrijwel onmogelijk is voor een inbreker om de meest populaire inbraakmethode: kerntrekken, toe te passen. 
 

Het gebruik van een knopcilinder wordt afgeraden wanneer de deur waarin de cilinder geplaatst wordt, volledig voorzien is van glas. Indien inbrekers zicht hebben op de knopcilinder van buitenaf, kunnen zij het glas breken en op deze manier eenvoudig toegang krijgen tot jouw woning of bedrijfspand. Daarnaast wordt het gebruik van een knopcilinder ook afgeraden wanneer de brievenbus in de voordeur inbrekers de mogelijkheid biedt om de knopcilinder van buitenaf open te draaien. 

Een knopcilinder bevat zoals eerder benoemd aan één zijde van de cilinder een knop. Over welk type knop de cilinder beschikt is afhankelijk van jouw wensen. Onderstaand vind je de verschillende knoppen:

 

Draaiknop 

De draaiknop is een knop, zoals de naam al doet vermoeden een knop waarmee je het slot open draait. Je draait het slot simpel en gemakkelijk open door de knop rond te draaien. De draaiknop wordt veelal gebruikt bij en voor en/of achterdeur. 

Draaiknop V

De draaiknop V wordt op dezelfde manier bediend als de normale draaiknop. De draaiknop V heeft een V vorm en biedt meer grip. 

Draaiknop rond

Deze ronde draaiknop heeft een ronde vorm en straalt luxe uit. De randjes aan de zijkant van de knop zorgen voor extra grip tijdens het bedienen van de knop. 

Pushknop 

De pushknop is een knop die ingedrukt dient te worden tijdens het draaien. Met een push knop wordt het voor inbrekers lastiger om de knop vanuit buiten te bedienen. 

Pushknop V

Een pushknop V is op dezelfde manier te bedienen als de normale pushknop. De knop heeft de vorm van een V en biedt meer grip en is gemakkelijker in te drukken. 

Pushknop rond 

De pushknop rond straalt luxe uit en dient tijdens het bedienen ingedrukt te worden. De pushknop rond is minder gebruiksvriendelijk dan de normale pushknop en de pushknop V. 

Wanneer je een knopcilinder wil aanschaffen, is het van belang om de juiste maten van het cilinderslot en de kant waarop de knopcilinder bevestigd dient te worden door te geven. Twijfel je over de maat van het benodigde cilinderslot? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij adviseren je graag. 

Kevin Stift

Kevin is medewerker binnendienst bij Doorax. Hij staat dagelijks in contact met onze producten en blijft hierdoor als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast ondersteund en adviseert Kevin onze klanten telefonisch en per chat bij het vinden van het juiste product.

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Direct antwoord op je vraag?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.
Kevin klantenservice