Cilindersleutels: welke soorten zijn er?

Cilindersleutels: welke soorten zijn er?

Cilindersleutels zijn onmisbaar bij het openen en ontgrendelen van een bijbehorend cilinderslot. In het assortiment van Doorax vind je diverse merken cilindersleutels waaronder: M&C, Abus, Nemef en Nuki. Voor het nabestellen van één of meerdere cilindersleutels ben je bij ons aan het juiste adres. Wist je dat wanneer je jouw M&C en Nemef sleutels voor 23:59 uur besteld, ze morgen in huis zijn? Voor de enkele sleutels van het merk Nemef en voor de sleutels van het merk Abus geldt een langere levertijd. Op de productpagina upload je gemakkelijk jouw veiligheidscertificaat en zorgen wij ervoor dat je de nieuwe sleutel(s) snel en zorgvuldig ontvangt. 

Een cilindersleutel is een op maat gemaakte sleutel waarmee je een bijbehorend cilinderslot kunt openen en vergrendelen. Cilindersleutels hangen aan vrijwel iedere sleutelbos. In de webshop van Doorax vind je diverse merken, maten, vormen en types cilindersleutels. 

Soort 1: Snijsleutel

Er zijn twee type cilindersleutels: de snijsleutel en de keersleutel. Hieronder vertellen we je meer over het type snijsleutel. Een snijsleutel is een standaard cilindersleutel. Je herkent de snijsleutel aan de unieke scherpe kanten. De snijsleutel steek je verticaal in het sleutelgat, zoals je dit waarschijnlijk gewend bent. 

Soort 2: Keersleutel

Naast de snijsleutel vind je een ander type cilindersleutel in ons assortiment: de keersleutel. De keersleutel is aan beide zijde gelijk, waardoor de sleutel altijd in het sleutelgat past.  Een keersleutel is een extra gebruiksvriendelijke sleutel en zeer prettig in gebruik bij slecht licht of voor slechtziende / oudere mensen. 

 

Soort 3: Cilindersleutels kopieerbeveiliging

Sleutel kopieerbeveiliging maakt het onmogelijk om zomaar sleutels te kopiëren, wat zorgt voor een veilig gevoel wanneer je een sleutel bent verloren. De sleutels die je bij een SKG cilinderslot ontvangt zijn voorzien van kopieerbeveiliging. Je kunt alleen met bijbehorende code op het veiligheidscertificaat sleutels bij laten maken. 

Welke cilindersleutel het meest geschikt voor je is, hangt af van de mate van beveiliging m.b.t. het cilinderslot dat je wil aanschaffen en of je een extra gebruiksvriendelijke cilindersleutel wil ontvangen.  Wil je jouw woning optimaal beveiligen met een extra zwaar beveiligd cilinderslot? Dan ontvang je automatisch een keersleutel. Wil je een goed of zwaar beveiligd cilinderslot? Dan is het mogelijk om te kiezen tussen een snij of een keersleutel.

Het nabestellen van je sleutels voor je cilinderslot is alleen mogelijk met een kopie of foto van het bijgeleverde veiligheidscertificaat waarop de unieke code zichtbaar is. Zoals we eerder hebben aangegeven zijn de cilindersleutels die je bij een SKG cilinderslot ontvangt voorzien van kopieerbeveiliging. Bij het nabestellen van de sleutels in onze webshop upload je gemakkelijk en veilig jouw veiligheidscertificaat. Wij raden je aan om bij het nabestellen van cilindersleutels je bestelling naar een Postnl afhaalpunt te sturen. Mocht het pakketje kwijtraken bij de bezorgservice hoef je je minder zorgen te maken. 

Keuzehulp cilinders
In 4 stappen de juiste cilinders
Heb jij liever direct contact met onze klantenservice?
Wij staan voor je klaar.
*Geldt op werkdagen van 08:30 tot 17:00.