Vanwege de Black Friday actie kan de levertijd één werkdag vertraagd zijn.

Cilinderslot met draaiknop

Een cilinderslot met draaiknop is een cilinder waarbij aan één kant de deur met sleutel te openen en sluiten is en aan de andere kant met behulp van een knop. Zo kun je de deur vanuit binnen eenvoudig op slot doen zonder sleutel. Deze sloten worden ook wel  knopcilindersloten genoemd. Aangezien de cilindersloten zijn beveiligd met het SKG3 keurmerk, is het slot wel veilig en is het voor inbrekers alsnog erg lastig om binnen te komen.

Lees meer

De voordelen van een cilinderslot met draaiknop

Een cilinderslot met draaiknop brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo zijn het prima deursloten voor de voordeur. Je hebt geen sleutel nodig om de deur vanuit binnen op slot te doen of juist van het slot te halen. Een ander voordeel is dat het voor inbrekers moeilijk wordt om in te breken. Het is niet meer mogelijk om sleutels te hengelen door de brievenbus.

Daarnaast is een cilinderslot met draaiknop een veilige optie. Denk aan ouderen, behandelkamers, kantoren en privé ruimtes. Er is geen sleutel in het slot, waardoor je altijd naar binnen kunt. Waar nodig kan het slot de privacy bieden, maar wanneer nodig is de deur te openen met een sleutel.

Cilinderslot met anti paniekfunctie

Knopcilindersloten hebben standaard een anti paniekfunctie. Deze functie wordt ook wel de Nood & Gevaar functie of hotelfunctie genoemd. Met deze functie draait de knop mee met de sleutel, waardoor de deur altijd van buitenaf te openen is met de sleutel. Dit is voordelig voor situaties wanneer er sprake is van paniek, bijvoorbeeld bij een brand. Overigens is een cilinderslot met draaiknop verplicht bij een vluchtroute.

Wanneer is een knopcilinder niet handig?

Helaas raden wij een cilinderslot met draaiknop niet altijd aan. Wanneer de deur deels uit glas bestaat en de draaiknop vanaf buiten zichtbaar is, is het voor inbrekers eenvoudig om de woning binnen te sluipen. Er hoeft slechts een gat in het glas gemaakt te worden en de inbreker kan middels de draaiknop zelf de deur openen. Een kleine opening in glas is voor inbrekers met een glassnijder zo gemaakt. Zorg er dus voor dat de normale draaiknop alleen wordt gebruikt bij deuren waarin geen glas aanwezig is of waarbij vanaf buiten de knopcilinder niet zichtbaar is.

Pushknop M&C cilinders

De cilinders van het merk M&C hebben een speciale pushknop die wel geplaatst mag worden wanneer die zichtbaar is. Deze knop moet tijdens het draaien ingedrukt worden. Dit is voor inbrekers vanaf buiten bijna onmogelijk. Ook is deze knop geschikt wanneer u kleine kinderen heeft, zij kunnen deze namelijk niet makkelijk open krijgen. Vanwege gebruikersgemak raden wij de pushknop in combinatie met de V-knop aan.

Een veilig cilinderslot

Al onze cilindersloten kunnen met draaiknop geleverd worden. Je bepaalt zelf waar een knop op gevestigd mag worden. Aangezien al onze cilindersloten veilig zijn, is het cilinderslot met draaiknop dat ook. Doorax verkoopt alleen cilindersloten met het SKG 2- of 3 sterren keurmerk. Beide zijn zwaar inbraakwerend. SKG** is niet beschermd tegen de inbraakmethode kerntrekken. Bij deze sloten wordt daarom een kerntrekbeslag geadviseerd.

Cilinderslot met draaiknop bestellen

Het bestellen van een cilinderslot met draaiknop is heel eenvoudig. Klik op de cilinder die je wilt bestellen en kies het aantal gelijksluitende cilinders. Dit zijn cilinders (sloten) die met dezelfde sleutel te openen of sluiten zijn. Vul vervolgens per cilinder de cilindermaat in en geef per cilinder aan of een draaiknop gewenst is. Je hebt hierbij keuze uit verschillende knopcilinders:

  • Knop
  • Knop V
  • Pushknop
  • Pushknop V

Met de standaard knop kan je eenvoudig de deur openen en op slot doen door de knop te draaien. Bij de pushknop moet de knop eerst worden ingedrukt voordat hij gedraaid kan worden. De V-knop is een draaiknop in geen ronde, maar een wat smallere vorm. Deze knop wordt vaak aangeraden wanneer er vaak kleine kinderen in huis zijn. Er kan in sommige gevallen ook voor een platte knop gekozen worden.